Politic

[ViDEO] BRAȘOV. Cu ce probleme s-au prezentat cetățenii în fața consilierilor de cartier?

 

Aspectele neplăcute de ordin administrativ din oraș au ajuns pe masa consilierilor locali PNL Braşov, înainte de a face propuneri pentru întocmirea bugetului local pe acest an. În perioada 10 ianuarie – 20 februarie, a fost derulat programul anual al liberalilor de dezbatere publică numit „Consilierul de cartier”. La aceste întâlniri au fost invitaţi să-şi spună părerea reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, agenţi economici, cetăţeni sau grupuri profesionale. (vezi video)

Potrivit consilierului local PNL Braşov Adrian Oprică, totodată preşedintele organizaţiei municipale PNL Braşov, în urma acestor întâlniri s-a putut contura o strategie de acţiune, după cum urmează:

– Lucrări de anvelopare şi termoizolaţie;
– Lucrări de asfaltare;
– Sistematizarea circulaţiei;
– Lucrări de investiţii în şcoli şi grădiniţe;
– Parcări
– Extinderea programului de amplasare a ghenelor de gunoi îngropate, în toate cartierele municipiului Braşov
– Alte propuneri de investiţii: înfiinţarea unei pieţe agroalimentare în cartierul Noua şi înfiinţarea unei a doua zone de picnic pe raza cartierului Noua/Dârste;
– Lucrari de infrastructură mare, accentual fiind pus pe amenajarea tuturor căilor de trecere – pasarele, pasaje, etc. peste calea ferată.
– Proiecte culturale şi sociale. În perioada imediat următoare, Direcţia de servicii sociale din cadrul Primariei Braşov va derula un program de recenzare a persoanelor vulnerabile pentru a dimensiona corect sprijinul acordat sub forma diferitelor forme de ajutor social acestor persoane vulnerabile;
– Atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea Braşovului în contextual zonei metropolitane. Această categorie de proiecte vizează colaborarea atât cu AMB, cât şi cu autorităţile de management pentru fonduri europene şi fonduri structurale.

Viziunea consilierilor PNL râmâne aceeaşi referitoare la deschiderea către proiectele concrete ale braşovenilor, către discutarea şi dezbaterea publică a tuturor iniţiativelor şi proiectelor propuse în Consiliul Local Braşov de către reprezentanţii nostri: consilierii de cartier. Cu siguranţă nu am uitat de proiectele importante ale Braşovului – aeroportul, spitalul regional sau sala polivalentă. Însă acestea necesită fonduri guvernamentale şi, mai ales, sprijinul tuturor parlamentarilor de Braşov. Vă asigurăm că noi, consilierii locali de cartier, avem o permanentă comunicare cu parlamentarii PNL, însă pentru realizarea acestor proiecte avem nevoie de sprijinul tuturor parlamentarilor braşoveni”, a declarat Oprică, înc conferinţa de presă susţinută ieri alături de preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea.

*****

Propuneri de lucrări și investiții necesare în cartierele din Municipiul Brașov, pe agenda PNL

Lucrări de anvelopare și termoizolație:

– sunt vizate blocuri de pe următoarele străzi: Mică, Nicopole, Colonia Metrom și Aleea Constructorilor.

Lucrări de asfaltare și întreținere drumuri

La acest capitol avem în vedere două categorii de lucrări:

– efectuarea reparațiilor curente ale tuturor bulevardelor și străzilor din municipiul Brașov după sezonul de iarnă;

– Lucrări noi de investiții în cartierele noi ale Brașovului și nu numai. Această categorie de lucrări necesită clarificarea juridică a terenurilor, mai ales în noile zone rezidențiale din Tractorul și Bartolomeu.

Sistematizarea circulatiei:

La acest capitol avem în vederea realizarea unor studii de trafic și a unor studii de fezabilitate, astfel încât să putem descongestiona zonele care astăzi sunt afectate de trafic intens. Aceste zone vulnerabile sau care prezintă pericole pentru siguranța rutieră sunt: zona Tractorul – str. 13 decembrie, căile de acces înspre și dinspre cartierul Bartolomeu , zona Micșunica, zona Centrului Civic.

De asemenea, vom acorda o atenție deosebită trecerilor de pietoni – în special a celor situate pe Calea București și B-dul Griviței. Totodată o problem care va fi rezolvată este cea a creeri de zone de promenadă sau pietonale, precum și / sau reparații – exemplu pietonalul din cartierul Răcădău (str. Tâmpei), cartierul Tractorul – str. Olteț și Bartolomeu – str. Dimitrie Anghel.

Lucrări de investiții în școli:

– Sala de sport și extinderea terenurilor de sport de la școlile generale nr. 14 și nr. 1;

– Construcția de grădinițe și creșe în cartierele Astra, Tractorul și Bartolomeu, cartiere aflate într-o perioada de creștere demografică;

– Extinderea școlilor generale nr. 19, nr. 27 și nr. 1 prin mansardare sau construcția de corpuri noi. Soluțiile vor fi date de către studiile care vor fi efectuate la începutul acestui an.

Parcări:

Avem în vedere rezolvarea problemelor legate de parcările rezidențiale în zonele aglomerate – în special al zonelor cu blocuri de zece etaje: cartierul Astra – Calea București și Saturn, zona Gemenii, B-dul Griviței.

O atenție deosebită va fi acordată zonelor de parcare pentru riveranii din zona centrului vechi și a optimizării parcării „Regina Maria”.

Extinderea programului de amplasare a ghenelor de gunoi îngropate în toate cartierele municipiului Brasov . Și în cadrul acestor investiții în funcție de rezultatele proiectului pilot se va realize un studio de oportunitate, însoțit de un studiu de fezabilitate pentru extinderea programului pe raza întregului municipiu Brașov.

Alte propuneri de investiţii:

– Înființarea unei piețe agro-alimentare în cartierul Noua, inclusiv cu un sector de carmangerie în interiorul acesteia;

– Extinderea zonelor de agreement și sport în zona cartierului Noua/Darste

Podurile peste calea ferată de pe coridorul IV – pan-european.

Această problematică a ridicat foarte multe dezbateri publice. Multe dintre acestea fără a avea un fundament real și bază juridică, multe dintre opinii fiind speculate electoral.

Pentru a se găsi o rezolvare reală a acestor probleme se au în vedere următoarele investiții majore:

„Accesul peste calea ferată către noua zonă de dezvoltare urbană situată între calea ferată și ocolitoarea Brașovului se poate realiza pe fonduri europene doar cu condiția unei solide fundamentări a dezvoltării urbane. Este cunoscut principiul conform căruia „drumul aduce dezvoltare urbană”. Acest principiu va permite construcția unui pod peste calea ferată – cu respectarea legislației impuse de către Ministerul Transporturilor și cu respectarea legislației europene în zona Astra. Cu banii cu care s-ar realize un pasaj subteran – pentru care oricum nu se pot obține aprobări de la Ministerul Transporturilor – putem asigura co-finanțarea realizării acestei investiții de dezvoltare a acestei noi zone urbane. De asemenea, avem în vedere și construcția a două noi poduri peste calea ferată în zona Sălii sporturilor – str. Turnului și zona Bartolomeu. Studiile ne vor oferi soluțiile optime în condițiile respectării legislației naționale și europene”, a încheiat Oprică. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button