[ViDEO] BRAȘOV. „Cine nu are un dosar penal în România nu există, nu are valoare!”
Așa a glumit avocatul Remus Borza (foto), atunci când a fost întrebat vineri, la prima sa conferință de presă în noua postură de coordonator ALDE filiala Brașov, ce părere are că unul dintre copreședinții filialei județene, Ion Diniță, este cercetat de fapte de corupție în același dosar cu fostul președinte al CJ Brașov, Aristotel Căncescu, despre care se zvonea la un moment dat că ar „face jocurile” în ALDE Brașov.
Borza a adăugat zâmbind: „Înțeleg că ambii au control judiciar și nu se pot vedea la ochi, așadar dacă s-ar întâlni în acest birou la ALDE, i-ar sălta pe amândoi. probabil că și de asta nu ar putea fi membru ALDE domnul Căncescu. Este un distins liberal al urbei și înțeleg din presa locală că face listele în PNL. Cât despre Sebastian Grapă, înțeleg că este dat PMP pentru Camera Deputaților”.
Cu aceeași ocazie, Borza a făcut declarații și cu privire la reformarea în partid, la nivel guvernamental, abordând totodată și alte teme din sfera politică.
Vă prezentăm câteva afirmații:
Despre plecarea echipei Șoneriu din ALDE
„Nu vrem să plătim polițe, trebuie să renunțăm la astfel de atitudine. Ideea este să creem un nucleu, să existe unitate și spirit de echipă. Valentin Șoneriu a încercat până la un moment dat să dea un sens partidului. Nu vreau să-l acuz de trădare, dar a avut o anumită atitudine duplicitară, acum important este ceea ce vrea să facă pe viitor”.
„Partidul va fi bine reprezentat la alegerile parlamentare – avem și două doamne de la Brașov – cu oameni care să aibă curajul asumării deciziilor. Trebuie pornită o reforma reală de reformare a sistemului din administrația publică – centrală și locală”.
UAT, o risipă pentru bugetul public
„În România avem 3.200 de UAT (unități administrativ teritoriale), la o populație de 20 de milioane de locuitori, câtă vreme în Polonia de exemplu, la o populație de 38 de milioane de locuitori au doar 1.700 de UAT. Din punctual meu de vedere, cele 3.200 de UAT înseamnă risipă a banului public, ineficiență, exces de birocrație…”.
Sănătatea – bine finanțată, dar se moare în spitale
„Sistemul public de sănătate este o «gaură neagră». S-au alocat 7 miliarde de euro pentru acest an la acest nivel, deci nu putem vorbi de subfinanțare, mai ales că în fiecare an au fost alocări generoase, de peste 5 miliarde de euro în fiecare an. Totuși, mori cu zile în spitale, este o realitate crudă. Există alternativă, în sistem privat, dar care nu este susținut de la buget din păcate, iar asta este o discriminare din partea statului”.
citește și
Remus Borza câștigă și ultimul proces cu „băiatul deștept” Buzăianu
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.