Politic

[ViDEO] BRAȘOV. Admirație și promisiuni către Juni din partea politicienilor

  • popa-junii.jpg
 

Parada Junilor din Duminica Tomii, sărbătoare cu tradiție de secole în Brașov, a adunat astăzi în Centrul Brașovului peste 20.000 de oameni, brașoveni și turiști. Printre ei, și politicieni, care s-au întrecut în declarații admirative la adresa junilor, făcând totodată promisiuni că-i vor sprijini să-și continue activitatea culturală.

Pe de o parte, au participat social-democrații brașoveni, ca în fiecare an de altfel, mai ales că sunt câțiva dintre ei membri ai unor cete de juni. Liberalii au fost și ei prezenți, pe lângă reprezentanți ai celorlalte partide.

„Tradițiile sunt cele care ne fac pe noi, ca români, să fim mereu uniți. A fost o mare bucurie pentru mine să răspund „Adevărat a înviat” la salutul Junilor, împreună cu brașovenii prezenți. M-am bucurat să fiu alături de colegii mei la acest eveniment și să îl avem ca oaspete pe ministrul Culturii, Daniel Breaz”, a declarat președintele PSD Brașov Marius Dunca.

„Este o sărbătoare cu o tradiție foarte veche, este un eveniment în care ne amintim de tradițiile noastre, de faptul că suntem împreună, de lucrurile care ne leagă și ne fac să ne simțim bine”, a subliniat președintele PNL Brașov Adrian Veștea.

La această sărbătoare au participat și europarlamentari din cele două partide menționate, care s-au arătat la rândul lor apropiați de tradițiile junilor.

„Junii Brașovului au un rol esențial în manifestarea identității naționale a poporului român în ultimele sute de ani, iar ca membru al Parlamentul European (PE) este mereu un privilegiu să vii printre ei și să inspiri parte din istoria neamului românesc. Ca membru al PE am considerat întotdeauna că am obligația să promovez tradițiile, portul, costumul popular, obiceiurile noastre. Vă anunț astăzi, oficial, că în următorul meu mandat în PE voi organiza un eveniment la Bruxelles cu junii Brașovului, pentru a vedea toată Uniunea Europeană această parte frumoasă, importantă, a tradiției românești”, a promis eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan

De menționat este că eurodeputatul Răzvan Popa a fost cel care deja a invitat reprezentanții fiecărei cete de Juni la Bruxelles, de Ziua Națională a României.

„E o sărbătoare extraordinară, un patrimoniu cultural viu, pe care trebuie să-l sprijinim an de an, așa cum am făcut, indiferent de culoarea politică, pentru că este un eveniment al Brașovului. Noi trebuie să ne mândrim cu ceea ce avem că urmare a acestui obicei. Faptul că Junii încă păstrează această tradiție, cu eforturi, este un lucru extraordinar, iar noi trebuie să facem tot ce putem să sprijinim această sărbătoare”, a declarat Răzvan Popa.

Amintim că la finele lunii noiembrie 2018, reprezentanții cetelor de juni din Brașov au  făcut spectacol la Bruxelles în cadrul unui eveniment care a marcat Centenarul Unirii. Au jucat Hora Junilor, într-un eveniment cultural organizat la Parlamentul European de eurodeputatul brașovean Răzvan Popa. Junii, purtând inegalabilele lor costume, au jucat Braşoveanca şi au prezentat îndrăgitul obicei de aruncare a buzduganului. La evenimentul denumit „De la Versailles la Sibiu, 100 de ani mai târziu”, organizat de delegaţia S&D a României, împreună cu eurodeputatul Emilian Pavel şi Asociaţia Urmaşii Marii Uniri, au luat parte oficiali români şi europeni din Parlamentul European. (vezi video)

citiți și

BRAȘOV. Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a criticat comportamentul liberalilor la Parada Junilor. GALERIE FOTO


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button