Politic

USR solicită MAI să-l demită pe subprefectul PSD al Brașovului

USR solicită MAI să-l demită pe subprefectul PSD al Brașovului.

Solicitarea filialei Brașov a USR privind demiterea subprefectului Brașovului, președintele organizației municipale PSD Brașov, Lucian Pătrașcu (foto 1), este făcută sub acuzația că acesta ar fi propagat informații false în presă și în mediul online.

„Fake-news-urile diseminate au fost menite să creeze panică în rândurile unei părți a comunității brașovene. Subprefectul PSD a folosit informații false în scop exclusiv politic și a ignorat cu desăvârșire demnitatea funcției în care a fost numit”, se arată în comunicatul USR Brașov.

Reprezentanții organizației au detaliat, prezentând contextul. „Subprefectul Pătrașcu Lucian, din cadrul Instituției Prefectului Brașov, a transmis printr-un comunicat de presă și a publicat o postare pe propria pagină publică Facebook în care afirmă: «În viziunea lui Coliban și a administrației USR, brașovenii în 2030 vor respecta următoarele reguli: 0 consum de carne, 0 consum de lactate, 0 autovehicule private deținute, achiziția a maxim 3 articole vestimentare anual pe cap de locuitor și un zbor de mai puțin de 1500 de km la fiecare 3 ani de persoană».
În aceeași postare, acesta citează un articol din presa locală din care redăm: «Lucian Pătrașcu, PSD Brașov – „Planurile lui Coliban pentru brașoveni în 2030 să nu mai consume deloc carne și lactate, să nu dețină autoturisme personale și să călătorească cu avionul maxim 1500 de km odată la 3 ani», care în fapt este un comunicat al subprefectului, fiind semnat de către acesta cu titulatura «Subprefect Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale PSD Brașov»”.

USR afirmă că cele comunicate de prefect nu au nicio legătură cu realitatea.
UAT Brașov nu face parte din Grupul C40 invocat de către subprefect, lucru ce ar fi putut fi verificat prin simpla accesare a site-ului acestei organizații, respectiv: https://www.c40.org/cities/. De altfel niciun oraș din România nu face parte din această organizație.
De asemenea, această organizație internațională dezvoltă mai multe programe, printre care și «Cities Race to Zero», care reprezintă o doleanță a administrațiilor publice locale de a avea 0 emisii de CO2 în localitățile lor, doleanță la care au aderat 1.143 de localități printre care atât Brașov, cât și alte municipii din România, conform listei ce poate fi consultată pe site-ul acestui program
.
USR Brașov consideră că „Pătrașcu nu a depus minime diligențe pentru a ajunge la sursele reale și la informația concretă, preferând să propage informații false, diseminându-le în scop politic. Pentru aceasta, solicităm ferm MAI să îl demită pe Pătrașcu din funcția în care a fost numit, respectiv de reprezentant al Guvernului României în teritoriu”.

„Inconștiența celor numiți în diverse funcții publice capătă aspecte dramatice. Poate dintr-o prea mare dorință de a ieși din obscuritatea politică în care se află dintotdeauna, subprefectul PSD al Brașovului alege conștient să propage public informații false. Dacă, în privința câștigurilor personale, poate face singur analize, despre răul făcut comunității brașovene trebuie să răspundă în fața celor care l-au numit în această funcție. Iar cea mai normală decizie ar fi ca MAI să îl demită pe cel care s-a dovedit a fi un individ care propagă informații false – Pătrașcu“, afirmă Flavia Boghiu (foto 2), președinta filialei municipale USR Brașov, citată în comunicat.Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
10 luni în urmă

Subscriu! Si sa il si trimita acasa la el la Iasi sa faca zazanie si panarama pe facebook acolo printre sholdovenii lui. Aici avem destule sarme, nu mai aveam nevoie de “prospaturi”.

Back to top button