Politic

USR iniţiază o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei

 

USR a anunţat joi că va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Florin Iordache, pentru ordonanţele ce privesc amnistia şi graţierea.
USR va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei Florin Iordache. De asemenea, USR va înainta un memoriu Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care va arăta de ce proiectele celor două ordonanţe de urgenţă urmăresc interesele unor persoane care deţin sau au deţinut funcţii publice şi nu pe cele ale societăţii, care are nevoie de limitarea fenomenului corupţiei. USR consideră inacceptabilă promovarea de către Ministerul Justiţiei a celor două proiecte de ordonanţe de urgenţă care legiferează în domenii fundamentale pentru statul de drept şi consideră că Ministerul Justiţiei a eşuat în încercarea de a justifica urgenţa reglementării cuprinse în cele două proiecte”, se precizează într-un comunicat USR.
 Potrivit formaţiunii, urgenţa nu este justificată în nici un fel nici în cazul proiectului de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală.
Considerăm că ne aflăm în faţa unei insolite amnistii operate prin dezincriminarea unor fapte. Considerăm că nu se justifică sub nicio formă interesul pentru dezincriminarea unor fapte care au fost considerate încă de la Codul penal din 1936 (art. 242 Neglijenţă în funcţiuni [1]), drept periculoase social şi că a lipsit complet o argumentaţie de fond privind aceste subiecte. Având în vedere realitatea societăţii româneşti din punct de vedere penal în ultimii ani, considerăm că demersul actual este unul care urmăreşte strict salvarea de la răspundere penală a membrilor de partid şi a apropiaţilor lor, prin cvasi-eliminarea din sfera penală a infracţiunilor de serviciu, fapt care va duce la degradarea funcţionării statului şi la multe fapte care vor prejudicia grav cetăţenii în raporturile lor cu statul şi vor genera corupţie“, se mai arată în comunicatul USR.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare