Politic

USR Brașov acuză de abuzuri un viceprimar PNL

USR Brașov acuză de abuzuri un viceprimar PNL.

Viceprimarul comunei braşovene Sânpetru, Andrei Măiereanu (PNL), este acuzat de către cei de la USR Brașov de faptul că a „folosit abuziv” datele personale ale unora dintre locuitorii comunei şi a trimis familiilor cu nou-născuţi, alături de trusoul acordat din fonduri publice, o „mapă personalizată cu titulatura şi numele său”. În plus, edilul este acuzat şi că a trimis un angajat al administraţiei locale, cu buldoexcavatorul Primăriei, să execute o lucrare pe un teren privat.
„În luna august 2023, Andrei Măiereanu s-a folosit de funcţie pentru a solicita Departamentului Asistenţă Socială al Primăriei o listă cu numele nou-născuţilor din comună, care urmau să primească trusouri în cadrul programului Consiliului Local «Trusou pentru nou-născuţi». Viceprimarul PNL a folosit, astfel, abuziv datele personale ale copiilor pentru a include în pachete câte o mapă personalizată cu titulatura şi numele său complet. În acest mod, Măiereanu a uzurpat meritul şi a etichetat cu propriul nume un proiect al Consiliului Local, de susţinere a tinerelor familii cu un voucher de 1.000 lei – din bani publici”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, marţi seară, de USR Braşov.

Reprezentanţii formaţiunii politice susţin de asemenea că, în zilele de 11 şi 14 iulie, viceprimarul Andrei Măiereanu „a dispus prestarea unor servicii de către un angajat al primăriei cu buldoexcavatorul instituţiei, în timpul programului de lucru, pe un teren proprietate privată”.
Este vorba despre terenul înscris în CF Sânpetru nr 102772.

Primarul comunei Sânpetru, Marian Arhire (USR), a informat într-un comunicat că a cerut, prin adrese oficiale, viceprimarului să clarifice cele două situaţii, fără însă a primi răspunsuri la solicitările sale.

„Au trecut peste trei săptămâni de când i-am solicitat viceprimarului Măiereanu, printr-o adresă oficială, motivul și dispozițiile legale în baza cărora a folosit resursele publice în scop personal, etichetând cu propriul nume un cadou acordat integral din bani publici. Nu am primit însă un răspuns și am sesizat oficial Consiliul Local pentru informare, dezbatere și în vederea transmiterii unui punct de vedere”, spune Arhire.

„I-am cerut printr-o adresă oficială viceprimarului Măiereanu să clarifice cadrul legal și procedura urmată când a solicitat angajatului Primăriei Sânpetru să intervină cu utilajul instituției pe un teren proprietate privată, efectuând astfel ilegal o cheltuială cu personal și resurse plătite din bani publici de la Bugetul Local”, adaugă primarul Marian Arhire.

USR Braşov mai susţine că liberalul Andrei Măiereanu „nu este la prima abatere incompatibilă cu funcţia de viceprimar şi reprezentant al cetăţenilor”. „În această primăvară, se opunea construcţiei noului centru educaţional al comunei pe un teren din proprietatea primăriei, pe motiv că ar fi învecinat cu o zonă locuită de romi, pe care i-a numit «negri» sau «indieni». Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat ca urmare a acestui derapaj inacceptabil, iar fapta se află încă în analiză”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
20 zile în urmă

[…] a fost făcut de viceprimarul PNL al Brașovului, Sebastian […]

Back to top button