Politic

UPDATE. Uniunea Europeană va primi aproximativ 160.000 de refugiați. Câți dintre aceștia vor fi repartizați în România?

 

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat miercuri o nouă schemă a redistribuirii refugiaților între statele țărilor din Uniunea Europeană.

„Există o lipsă de Europă în Europa şi o lipsă de uniune, iar acest lucru trebuie să se schimbe”, a precizat Jean-Claude Juncker, imediat după începerea discursului.

Jean-Claude Juncker a mai precizat că Uniunea Europeană va primi aproximativ 160.000 de refugiați, deși, inițial, se stabilise o cotă de 40.000 de refugiați. Președintele Comisiei Europene nu a prezentat cotele alocate fiecărui stat în parte.

Decizia finală în privința cotelor va fi luată, pe 14 septembrie, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de Interne din țările membre UE. Jean Claude Juncker a mai precizat că una dintre cele mai importante valori ale UE este dreptul la azil.

„Prima prioritate în ziua de azi este criza imigranţilor. Cei mai mulţi dintr ei fug din Siria sau din alte zone aflate în conflict. Este timpul pentru umanitate. Noi, europenii, nu ar trebui să uităm cât de important este să arătăm compasiune pentru cei care caută refugiu. Europa reprezintă astăzi un loc de speranţă pentru bărbaţii şi femeile din Orientul Mijlociu. Europa este cel mai bogat şi cel mai stabil continent din lume. Acesta este un loc al păcii şi al stabilităţii şi ar trebui să fim mândri de asta”, a menţionat Juncker.

„Oare chiar vrem ca oamenii să doarmă în gara din Budapesta sau în corturi pe (insula greacă) Kos?”, și-a exprimat îngrijorarea Jean Claude Juncker, menționând că se apropie anotimpul rece.

În încheiere, președintele Comisiei Europene a declarat că aplaudă eforturile necontenite ale Turciei, Libanului și Iordaniei, de a primi milioane de refugiați.

Potrivit unor surse ale agenției de presă Reuters, România ar urma să primească peste 6.000 de refugiați, cotele impuse de Comisia Europeană fiind obligatorii.

CITIȚI ȘI:

ULTIMA ORĂ. UE va primii aproximativ 160.000 de refugiați. Câți dintre aceștia vor fi repartizați în România


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button