Politic

UPDATE. Miron Cozma: „Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu“

 

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a fost pus sub acuzare în dosarul „Minerada“ de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta nu are nici un sentiment de vinovăţie pentru morţii şi violenţele din iunie 1990. „Deocamdată infracțiunea (de care sunt acuzat — n.r.) e cea comună, pe (art.) 439 ca și toți ceilalți, dar pe situația de la litera g, am înțeles, adică vătămări corporale, fizice, chestiuni din astea inventate. (…) Nu e vorba de crime împotriva umanității”, a declarat azi Cozma.

„A fost un grup organizat. (…) Nu toți oamenii sunt la fel, nici minerii nu sunt la fel (…) Dacă au venit, aceia să răspundă. Au venit conduși de autorități — Petre Roman, Voican Voiculescu, Ion Iliescu, (…) securistul Nicolae Cămărășescu. (…) Miron Cozma nu a venit nici cu primul tren, nici cu al doilea (…), a fost adus în ultimul tren. (…) Parchetul, procedural, nu face altceva decât să respecte legea. Eu mă consider nevinovat și a spus-o și CEDO. (…) De-a lungul vremii nu există nicio reclamație împotriva mea. Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu. A spus (…) că i-am salvat viața lui și unei domnișoare”, a declarat Cozma, conform Agerpres. Amintim că acesta a mai spus că inculpați în acest dosar sunt „Armata, Internele și Serviciile“.

Citiţi şi:

UPDATE. MINERIADA. Miron Cozma spune că „tovarăşul Iliescu“ e de vină pentru violenţe

UPDATE. MINERIADA Se cere începerea urmăririi penale a lui Petre Roman!

MINERIADA. Un alt personaj important, pus sub acuzare!

MINERIADA. Preşedintele Asociaţiei Decembrie 1989: „N-am speranţe, sunt aceiaşi procurori“

UPDATE. Iliescu a fost pus sub ACUZARE!

sursa foto: click.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button