Politic

UPDATE. MINERIADA. Cazimir Ionescu: „Am calitatea de suspect“

 

Azi, Cazimir Ionescu a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriadei, unde are calitatea de suspect. Acesta a spus că nu s-a implicat în coordonarea Mineriadei şi abia acum a aflat că în 13 iunie 1990 au murit patru oameni. Cazimir Ionescu  a fost vicepreşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) în iunie 1990, conform Mediafax.

Fostul premier Petre Roman, fostul ministru al Apărării Victor Athanasie Stănculescu şi Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în primul guvern provizoriu din 1990 şi responsabil cu controlul serviciilor secrete, ar putea fi şi ei cercetaţi în dosarul Mineriadei.  În cazul acestora s-a cerut aviz de începere a urmării penale de la şeful statului, întrucât erau membri ai Guvernului la data faptelor.

Ieri, fostul președinte Ion Iliescu și fostul director al SRI Virgil Măgureanu au fost anunțați că sunt acuzați pentru infracțiuni contra umanității în dosarul Mineriada.

Cercetările în cazul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 au fost reluate după 25 de ani de la evenimente. Motivul: în 17 septembrie 2014, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stipulat că România este obligată să continue investigaţiile în dosarul Mineriadei şi să facă dreptate victimelor.

Citiţi şi: UPDATE. MINERIADA. Miron Cozma spune că „tovarăşul Iliescu“ e de vină pentru violenţe

UPDATE. MINERIADA Se cere începerea urmăririi penale a lui Petre Roman!

MINERIADA. Un alt personaj important, pus sub acuzare!

MINERIADA. Preşedintele Asociaţiei Decembrie 1989: „N-am speranţe, sunt aceiaşi procurori“

UPDATE. Iliescu a fost pus sub ACUZARE!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button