Politic

Update.BRAȘOV. Reacția primarului George Scripcaru la protestele legate de drumul forestier Gorița

  • marcaje2.jpg
 

Pe canalele social-media au început să se „rostogolească” știri de acum mai bine de doi ani, printre care și cea scrisă de mytex.ro, privind construirea unui drum forestier nou Gorița – 11,003 km (drum ce va face legătura între Valea Răcădăului şi Valea Putredă din Schei). Atunci nu a trezit prea mult interes această știre, în schimb, de câteva zile, facebook-ul „fierbe”. Au fost organizate proteste, a fost lansată chiar și o petiție care a fost semnată deja de aproape 10.000 de persoane, pentru ca autoritățile să oprească derularea proiectului, ajuns la faza de marcare a arborilor și a desemnării firmei care să doboare copacii.  

Primarul Brașovului, George Scripcaru, consideră protestele și petițiile legate de proiectul drumului forestier Gorița inutile, atâta timp cât organismele europene l-au validat și ne dau și bani pentru realizarea lui. 

„Este un proiect implementat cu aproape trei ani în urmă, susținut cu fonduri europene. Nu este făcut la întâmplare, așa se face peste tot în lume. Toată lumea vrea să gestionăm situația urșilor, de exemplu, sau propblemele legate de intervenții precum incediile, dar nimeni nu se întreabă cum se poate ajunge în mijlocul pădurii. Dacă proiectul este eligibil, a fost validat și primim și fonduri europene pentru realizarea acestui drum forestier, nu înțeleg reacția unora acum. Pe de altă parte, după încheierea lucrărilor, se va face replantare pe ambele părți ale drumului, până va ajunge la 3,5 metri lățime”, ne-a declarat primarul cu puțin timp în urmă. 

Practic, drumul forestier va fi amenajat pe o suprafață de 15 ha. Culoarul stabilit de proiectanți va avea maximum 23 de metri front, iar după finalizarea lucrărilor, drumul va avea lățimea de 3,5 metri, zona adiacentă fiind apoi împădurită. Construcția drumului face parte din contractul de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice din proprietatea municipiului Braşov, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro. 

Amintim că proiectul în cauză, așa cum ne-a fost prezentat de autoritățile locale, își propune dezvoltarea rețelei de drumuri forestiere din fondul forestier al Municipiului Brașov, obiectivele sale fiind: construire drum forestier nou Gorița – 11,003 km (drum ce va face legătura între Valea Răcădăului şi Valea Putredă din Schei). DF Gorița accesibilizează fondul forestier U.B. IV Brașov, reabilitare DF Baer – 3,167 km (zona Săcele), reabilitare DF Pârâul Cailor – 2,631 km (zona Săcele), reabilitare DF Roșca – 2,600 km (zona Săcele), reabilitare DF Valea Căldării -1,243 km (zona Cristian).

Suprafața deservită de proiect este de aproximativ 2.900 ha, iar lungimea totală a drumurilor forestiere care fac obiectul finanțării este de 20,644 km.

Nemulțumirea multor iubitori ai muntelui este, însă, că vor fi distruse traseele turistice ce leagă Fântâna Dreptății de poienele Ogradă și Stechil, vor fi afectate străzi istorice din Șchei. 

citiți

BRAŞOV. Drum forestier nou, construit cu fonduri europene

BRAȘOV. Dispută pe viitorul drum forestier, realizat cu fonduri europene, între zona Răcădău și Pietrele lui Solomon

BRAŞOV. Petiţie împotriva drumului forestier Gorița! Câţi oameni au semnat?!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button