Update. BRAȘOV. Primarul Coliban, după votarea bugetului, dar cu amendamente: „Din păcate, unii…”
Primarul Brașovului, Allen Coliban, a reacționat pe Facebook în această seară, după ședința extraordinară a Consiliului Local Brașov, în care a fost votat bugetul pentru 2022, dar cu amendamente. A fost o ședință „aprinsă”, cu contre, după cum poate fi văzut AICI.
Iată și ce a scris primarul:
„Bugetul Municipiului Brașov a fost votat astăzi în ședința Consiliului Local. Este un buget mare, dezvoltat în jurul unor idei simple: Brașovul trebuie să ajungă la un alt nivel, trebuie să continuăm pe drumul dezvoltării și implementării proiectelor începute anul trecut.
Din păcate unii dintre consilierii locali nu au înțeles unele aspecte importante din acest buget: Salubritatea: este important ca străzile să fie aspirate, iar pentru asta am propus un buget pentru cumpărarea a 8 aspiratoare stradale. Brașovul a fost în infringement pe mediu în primul rând din cauza particulelor în suspensie, care se regãsesc în praful pe care-l respirăm cu toții. Din păcate, mii de brașoveni cu probleme ale căilor respiratorii, astm sau probleme pulmonare, sunt afectați în fiecare zi, iar municipalitatea a intenționat (și va continua demersul) să rezolve cât mai multe din cauzele acestor probleme. Aspirarea prafului și nu măturarea lui cu mătura ar fi rezolvat în parte această problemă. S-a votat împotriva acestui demers.
Apărarea în Justiție: Municipalitatea are nu mai puțin de 600 de procese pe rol, în multe dintre cazuri apărându-se în fața unor rechini imobiliari. Și aici, consilierii majorității din opoziție au considerat că interesul cetățeanului – reprezentat de Primărie – nu primează.
Cultura: am propus un buget de 4 milioane de lei pentru ghidul de finanțare nerambursabilă, bani prevăzuți pentru proiectele culturale dezvoltate de operatorii locali. Este esențial să încurajăm operatorii, artiștii, cetățenii să se implice în viața culturală a orașului. Aceiași consilieri din majoritatea opoziției au votat împotriva creșterii bugetului de la 3 la 4 milioane, cu toate că alte orașe precum Sibiul, Timișoara sau Clujul au bugete pentru cultură de 3-4 ori mai mari.
Oraș verde: am propus remodelarea Bulevardului Victoriei și transformarea lui într-un bulevard european, etalon pentru ceea ce trebuie implementat în următorii ani: piste de biciclete, benzi dedicate pentru transportul în comun și spații verzi generoase. Nici acest proiect nu a fost acceptat. De ce? Îmi este greu să-mi dau seama.
Îi invit pe toți cetățenii să urmărească înregistrarea integrală a dezbaterii asupra bugetului, pe care o puteți accesa aici: https://youtu.be/yFNgvuYA3Pk.
Responsabilitatea aleșilor locali față de cheltuirea banului public, față de prioritățile orașului, față de punerea în prim-plan a intereselor legitime ale cetățenilor se probează în primul rând prin fapte. De vorbele politicienilor suntem cu toții, cu siguranță, sătui”.
VEZI ȘI:
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.