Politic

UPDATE. BRAŞOV. Liberalii s-au răzgândit. Vor participa la discutarea Legii Aeroportului, votul fiind reprogramat tot pentru azi. Cum au reacţionat social-democraţii?

 
Grupul parlamentarilor PNL Braşov s-a răzgândit, astfel că deputaţii braşoveni vor participa la şedinţa în care va fi votată Legea Aeroportului, în jurul orelor 15.30, dar vor ieşi din sală când va fi votul asupra moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună.
 
Deputatul PNL Braşov Gabriel Andronache ne-a explicat: „După solicitarea noastră de a revedea comportamentul regulamentar, dar și în considerarea urgenței adoptării legii aeroportului cât și a altor reglementări, Grupul Parlamentar al PNL a decis să participe la votul final de astăzi, cu excepția votului asupra moțiunii simple. Parlamentarii PNL vor vota legea care rezolvă situația incertă a terenului pe care se realizează Aeroportul Brașov-Ghimbav. Subliniem că în urma protestului nostru majoritatea parlamentară a reprogramat votul pentru ora 15.30!”
 
citeşte şi
 
 
În urma comunicatului tranmis de liberali că nu vor participa la votul Legii Aeroportului din cauza moţiunii depuse de PSD, social democraţii au reacţionat astfel: 
 
„PSD Braşov a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că nu consideră necesar să mai comunice pe tema aeroportului, ci să facă toate eforturile pentru ca acesta să fie construit. De aceea nu am reacţionat nici măcar când modificarea «Legii Chiriac» a fost stopată în Camera Deputaţilor, în favoarea unei alte legi. Rămân de cercetat resorturile care sunt în spatele acestei schimbări, e posibil să fie probleme chiar cu suprafaţa mai mică de teren pe care Consiliul Judeţean o mai are de primit, şi «dispariţia» câtorva zeci de hectare. O moţiune simplă poate fi iniţiată de parlamentari, este unul dintre instrumentele de a exprima o poziţie privind politica internă sau externă. Să vii şi să spui că din cauza acestei moţiuni simple, care trebuie dezbătută, te retragi din sală şi nu mai poţi vota propriul demers legislativ cu privire la aeroport, este o exprimare a neputinţei sau o încercare de a te fofila”, a declarat Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov.
 
Sursa citată a continuat: „Aţi făcut apel la parlamentarii noştri de Braşov să oprească moţiunea simplă ca să puteţi şi dumneavoastră să votaţi pentru aeroport. Mesajul nostru este acesta: mergeţi la muncă! Votaţi, pentru că de aceea sunteţi trimişi acolo. Dacă vreţi să vă retrageţi la dezbaterea moţiunii, o puteţi face! Staţi în sală, dacă vreţi cu adevărat la legea cu aeroportul! Staţi în sală şi dacă vreţi cu adevărat să votaţi şi Legea conversiei creditelor, alt proiect de pe ordinea de zi, faceţi acest lucru!”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button