Politic

UPDATE. BRAŞOV. Legea Aeroportului, dezbătută în regim de urgenţă în Senat. Au fost două încercări de modificare a legii, respinse de parlamentari. GALERIE FOTO

  • CYMERA_20160914_153702_221578.jpg
  • CYMERA_20160914_153556_221577.jpg
  • CYMERA_20160914_153829_221579.jpg
 

Aşa cum am relatat mai devreme, proiectul Aeroportului Ghimbav a mai făcut un pas spre concretizare. Propunerea legislativă care vizează modificarea Legii nr. 297/2015 (Legea Chiriac) privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al Judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului, a primit în această după-amiază avizul favorabil al Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunități și Validări din cadrul Senatului. 

„Cu sprijinul parlamentarilor de Brașov am reușit să trecem proiectul nostru prin Comisia Juridică a Senatului. Am făcut astfel un pas important în clarificarea problemelor juridice privind terenul Aeroportului, fapt care va deschide calea implicării efective în continuarea și finalizarea acestei investiții prioritare pentru întreaga comunitate a județului Brașov”, a declarat liberalul Adrian Veștea, președintele CJ Brașov.

Legea Chiriac a trecut de Comisia Juridică a Senatului fără probleme, au menţionat şi liderii PSD Braşov. Senatorii au discutat pe marginea celor două amendamente propuse la reintroducerea actului normativ în circuitul legislativ: actualizarea situaţiei cadastrale şi de renunţarea la termenul de 30 de zile pentru predarea terenului.

„În plus, au mai apărut două încercări de modificare a legii, în sensul introducerii Consiliului Local Braşov ca administrator al terenului primit de la Institutul Cartofului, alături de Consiliul Judeţean. Acest lucru ar fi însemnat să o luăm chiar de la capăt cu legea, nu doar să modificăm anexe şi articole. Procesul legislativ s-ar fi prelungit prea mult, dincolo de sfârşitul lui 2016. Acest amendament nu a trecut, dar, până la urmă, asocierea municipalităţii cu judeţul se va putea face şi după alte formule, ulterioare”, a declarat senatorul PSD Marius Coste, vicepreşedintele Comisiei Juridice a Senatului.

De precizat este faptul că după ce raportul va fi adoptat în plenul Senatului, acesta va fi transmis Camerei Deputaţilor, prin Secretariatul General al Senatului. Mai departe, Biroul Permanent al Camerei îl va repartiza comisiei/comisiilor de specialitate. Acestea vor dezbate proiectul legislativ și vor adopta un raport care va intra pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților. În calitate de cameră decizională, aceasta va avea ultimul cuvânt în privința propunerii legislative privind modificarea Legii nr. 297/2015.

citeşte şi

ULTIMA ORĂ. Adrian Veştea şi George Scripcaru i-au convins pe parlamentari! Legea Aeroportului va fi dezbătută în Senat în regim de urgenţă!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button