Politic

Update BRAȘOV. George Scripcaru ar putea reocupa vechiul fotoliu

 

După cum se știe, George Scripcaru (PNL) a pierdut alegerile pentru funcția de primar al municipiului Brașov în fața senatorului USR Allen Coliban, care a fost candidatul Alianței USR PLUS (detalii: BRAȘOV. Coliban, primar! Componența Consiliului Local… / UPDATE. USR PLUS și PNL, aproape la egalitate! PSD, doar cu 4 consilieri).

George Scripcaru a fost 20 de ani la conducerea Primăriei, primii patru ca viceprimar, în mandatul lui Ioan Ghișe, iar 16 ani, ca primar.

El a declarat astăzi că nu are nici o problemă în activa drept consilier local (detalii: BRAȘOV – VIDEO. Adrian Veștea și George Scripcaru, declarații de ultimă oră), post asigurat din poziția 1 pe lista de Cl a liberalilor brașoveni (detalii: Update BRAȘOV. Cine sunt viitorii consilieri locali. Nume vechi și nume noi).

Numai că tocmai această poziție de pe lista PNL, care a obținut 11 mandate, l-ar putea ajuta pe actualul edil al Brașovului să reocupe vechiul fotoliu de viceprimar, al doilea post de vice revenind USR PLUS, care are 12 mandate.

În acest context, l-am întrebat pe Adrian Veștea, liderul filialei județene a PNL Brașov, dacă în cadrul negocierilor cu USR pentru constituirea majorității în Consiliul Local Brașov (detalii: BRAȘOV. Despre alianțe privind MAJORITATEA din Consiliul Local… PRINCIPIILE USR PLUS) va fi pe masă și propunerea ca Scripcaru să-l secondeze pe Coliban. „Nu știu, nu s-a discutat deocamdată acest lucru în partid, nici nu știu dacă va fi propusă această variantă”, ne-a spus liderul liberalilor brașoveni.

Primarul ales, Allen Coliban, nu a răspuns la telefon pentru a oferi, la rândul său, un punct de vedere. De remarcat că el nu se află și pe lista USR PLUS pentru CL.

Pe de altă parte, din experiența legislaturii ce tocmai se încheie, nu e obligatoriu ca partidele care au cele mai multe mandate să dea viceprimarii. PNL a avut (are, până le sunt validate mandatele și depun jurământul noii aleși) 10 consilieri municipali, PSD – opt, FDGR, UDMR, PER şi PMP, câte două mandate. Viceprimarii nu provin nici de la PNL, nici de la PSD, ci de la PMP – Mihai Costel și UDMR – Barabas Laszlo.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button