Politic
Update. BRAŞOV. Colegiul Tehnic Mircea Cristea va avea o clasă profesională în sistem dual pentru specializarea de electricieni
Primarul George Scripcaru, împreună cu Sinan Mustafa, director general SDEE Transilvania Sud SA și conducerea Colegiului Tehnic „Mircea Cristea”, a semnat protocolul de parteneriat pentru înființarea, începând cu anul școlar 2019-2020, a unei clase profesionale în sistem dual, la această unitate de învățământ.
Potrivit anunţului făcut de reprezentanţii Primăriei Braşov, la eveniment au mai participat Corina Popescu, director general Electrica SA și Stelian Victor Fedorca, președintele Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România.
„Cred că este un lucru important pentru ceea ce înseamnă învățământul profesional în sistem dual la nivelul municipiului Brașov și este încă un pas pe care îl facem în acest sens. Dăm o șansă copiilor să-și găsească un drum în viață, familiilor să își rezolvă o problemă socială, iar companiei de electricitate să își găsească resursa umană pe care să o utilizeze. Suntem pe drumul cel bun, le-am solicitat partenerilor noștri chiar să redimensioneze numărul de elevi și să-l multiplice față de ce au propus în această fază, pentru că sunt sigur că vor fi multe solicitări și dacă începem cu mai multe clase nu poate fi decât un an câștigat. Îi felicit pentru decizie și le mulțumesc pentru că acordă o atenție deosebită acestui tip de învățământ profesional dual, care oferă o soluție pentru multe familii”, a declarat primarul.
„Consider că numai investind în copii putem să avem un viitor sustenabil pentru companie. Este primul proiect de acest fel pe care grupul Electrica îl dezvoltă, este la Brașov, este un prim pas și dorim să dezvoltăm acest proiect și la nivelul altor județe. Am ales Brașovul pentru că aici am găsit cea mai mare deschidere, atât la nivelul autorității publice locale, cât și la nivelul liceului. Colegii de la Brașov, din cadrul filialei de distribuție Transilvania Sud sunt foarte activi, au nevoie de forță de muncă, încearcă să angajeze, nu reușesc să găsească suficienți electricieni și formarea lor de când sunt copii pentru a le asigura un loc de muncă este modul cel mai bun prin care putem asigura sustenabilitatea companiei“, a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA.
„Mă bucur că-i avem alături de noi și pe cei de la companie Electrica, pentru un nou parteneriat care privește învățământul profesional dual, de data aceasta pentru meseria de electrician exploatare joasă tensiune. Este un parteneriat pe care ni l-am dorit, din care avem cu toții de câștigat – și compania, și școala, și absolvenții care, având un loc de muncă în România, vor rămâne alături de familiile lor în loc să plece în țări străine. Din această toamnă vom avea o clasă susținută de compania Engie, la care avem deja 183 de elevi preînscriși pe cele 28 de locuri, și, în urma protocolului semnat astăzi cu Electrica, vom mai avea o clasă de cel puțin 28 de locuri. Condițiile pentru copii sunt foarte avantajoase – bursă de până la 900 de lei, masă caldă în stagiile de practică, echipament de protecție – și ceea ce este cel mai important, ambele companii doresc să construiască ateliere și laboratoare în incinta școlii”, a spus Gabriela Costea, directorul Colegiului Tehnic Mircea Cristea Brașov.
citiţi detalii despre acest proiect aici:
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.