Politic

Un deputat brașovean a demisionat din AUR / Motivele

Un deputat brașovean a demisionat din AUR.

Este vorba de Raluca Maria Borta, care a anunțat astăzi conducerea Camerei Deputaților de acest lucru. Politiciana și-a explicat decizia pe contul personal de Facebook:

Un deputat brașovean a demisionat din AUR

„Probabil că această declarație va stârni reacții diferite, unii nu vor fi de acord sau se vor simți dezamăgiți, dar în cele ce urmează voi expune ce a însemnat pentru mine proiectul AUR și de ce am decis să îmi dau demisia din această formațiune.

În vara anului 2020, am întâlnit un grup de oameni curajoși, care promitea să lupte împotriva sistemului care a sărăcit România în ultimele 3 decenii, care promitea schimbarea clasei politice cu oameni tineri și capabili să reconstruiască Romania din temeli, tineri care să facă o altfel de politică, o politică în favoarea poporului și nu a intereselor de partid sau a unor categorii privilegiate de români.

Am considerat multă vreme că politica nu e pentru toată lumea și că pot trăi fără a mă implica. Asta până când am realizat că politica practic îmi afectează viața, sau mai bine spus, ne afectează viețile noastre, ale tuturor.

Politica decide în toate aspectele care privesc comunitatea: de la grădinița sau școala în care învață copiii, până la materiile pe care le studiază; de la calitatea si prețul alimentelor până la prețul energiei electrice consumată în gospodărie, șamd.

La acea vreme, la fel ca și acum, am ajuns la concluzia că fiecare dintre noi este dator să se implice în comunitatea din care face parte, să urmărească modul în care e orânduită societatea, felul în care se face politică și să sancționeze derapajele aleșilor.

M-am alăturat proiectului AUR, proiect menit să schimbe actuala clasă politică cu oameni noi, care nu au mai făcut politică. Am făcut-o din dorința de a reda României demnitatea pe care o merită atât în ochii românilor cât și la nivel internațional. La început, la Brașov eram doar o mână de oameni simpli care ne doream schimbarea și ne-am implicat activ în cele doua rânduri de alegeri care au urmat.

Datorită implicării mele active am fost numită coordonatorul AUR la nivel de Brașov, fiind împuternicită de către conducerea centrală să reprezint partidul la nivel de județ. Au urmat zeci de telefoane și intervievări pentru a găsi printre cei înscriși cele mai bune persoane pentru a reprezenta partidul la alegerile locale.

Eu, personal, am candidat din partea AUR în orașul meu natal, Făgăraș, la funcția de primar (fără prea multă susținere de la nivel central) și deși rezultatele nu au fost satisfăcătoare am intrat direct în febra următoarelor alegeri, conștientizând că localele au fost doar un exercițiu pentru alegerile parlamentare ce urmau să vină.

Am organizat campania la nivel de Brașov în cele mai mici detalii. Aici munca propriu zisă s-a multiplicat substanțial: comanda de materiale de campanie și contactarea voluntarilor dornici să le distribuie în localitățile lor; sute de minute petrecute la telefon pentru a selecta și întocmi lista reprezentanților în secțiile de votare, identificarea persoanelor pentru întocmirea dosarelor de candidatură, mii de kilometri efectuați în toate localitățile din județ și în țară la proteste, manifeste și alte evenimente.

Rezultatul muncii s-a văzut la numărarea voturilor, reușind să scoatem un procent mulțumitor (8,2% după redistribuiri) și un mandat de deputat.

Nu am luat pauză nici după alegeri. De acel moment a început adevărata muncă de identificare și contactare de membri și simpatizanți, urmate de drumuri în teritoriu și ședințe pentru a înființa organizații locale.

În toate întâlnirile s-a spus același lucru: că e nevoie de oameni noi, oameni care nu au mai făcut politică, dar dornici să se implice în localitățile lor. Toate au fost eforturi susținute ale unor oameni simpli care își doreau o schimbare adevărată.

Un aspect cu care am rezonat, așa cum am menționat anterior, a fost acela că partidul AUR va căuta oameni noi, oameni care să nu fi avut funcții în alte partide politice. În momentul de față se dă o luptă acerbă între foști membri ALDE, PRO ROMÂNIA și alte formațiuni politice pentru preluarea organizațiilor locale AUR.

Nu se mai vorbește de oameni noi, ci se dau organizații locale celor care aduc cât mai mulți oameni cu ei; nu se mai vorbește de patrioți sau naționaliști ci de oameni care aduc voturi.

Vreau să le mulțumesc celor care au muncit cot la cot cu mine pentru a construi un nucleu autentic, fie că mai sunt sau nu membri AUR. Rezultatele muncii noastre s-au văzut la evaluarea filialelor județene AUR dinaintea Congresului Național din 27 martie 2022, când AUR Brașov s-a clasat pe poziția a patra în top 5 filiale cu randament, surclasând județe cu o filială mult mai numeroasă. Aceste rezultate au determinat conducerea centrală în a-mi acorda un loc în BNC, Biroul național de conducere al AUR.

Vreau ca cei ce se simt indignați de această decizie să încerce să vadă lucrurile și din perspectiva mea, a unui om care a fost trup și suflet pentru cauza în care a crezut și a luptat. Drept urmare am luat decizia de a îmi croi propria identitate politică, în baza unor convingeri și valori personale autentice.

Doresc să le mulțumesc colegilor mei pentru sprijinul acordat în tot acest timp și mult succes în continuare!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
16 zile în urmă

[…] Din AUR a plecat, însă, zilele trecute, o deputată de Brașov – Detalii, AICI. […]

Back to top button