Politic

ULUITOR. Angajații din Parlament au spor pentru… uzura prematură a organismului!

 

În Parlamentul României sunt condiţii de muncă ce pot duce (și) la uzura prematură a organismului! Au constatat acest lucru jurnaliștii de la Digi 24 într-un material ce reliefează, cum nu se poate mai bine, statul la stat. 

Potrivit informaţiilor oficiale primite de la Camera Deputaţilor şi Senat, în primul rând, funcţionarii de acolo sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire. Pentru asta primesc un spor de 15% din salariu pentru condiții vătămătoare.

George Dumitrică, secretar general adjunct la Camera Deputaţilor, a declarat potrivit sursei citate: „În funcţie de zonele în care lucrezi se propagă şi se simt (undele electromagnetice – n.r.). Se simt!!! Ele au o acţiune asupra organismului uman. Nu în toată clădirea, dar într-o zonă destul de mare, pentru că vorbim de reţele electrice care îmbracă întreaga structură a Palatului Parlamentului”.

S-a aflat și că, potrivit unui document, activitatea funcționarilor din Parlamentul României presupune, de asemenea, o solicitare nervoasă.

Conform Digi 24, sporul de 15% amintit pentru secretarul general al Guvernului înseamnă… 3.030 de lei, cât aproape un salariu mediu net pe economie. Un director sau un șef de serviciu din Parlament ia mai puțin cu acest spor, între 1.800 și 2.400 de lei. Asta în timp ce un muncitor necalificat care are privilegiul să lucreze la Parlament primește bonus 285 de lei/lunar.

Guvernul a intenționat să schimbe legea la finalul anului trecut, pentru a nu mai exista asemenea discrepanţe între funcţionari. Se propunea ca, pentru aceleaşi condiţii vătămătoare, sporul să fie egal, nu un procent din salariu. Până la urmă, nu s-a întâmplat nimic.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, chestionată de Digi 24 pe marginea acestui subiect, a relatat: „Când o să am o părere consolidată, după ce gestionăm toate măsurile luate de Guvern, o să vă comunic. Este adevărat, în administraţie trebuie făcută o evaluare severă, aş spune eu, dar înainte ca acestă evaluare să fie făcută, părerea mea e că nu fac decât să transmit nişte informaţii care să inflameze lucrurile, fără să vin şi cu soluţia imediată”.

Altfel spus, nu se va schimba nimic…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button