Politic

Ultima oră. BRAȘOV. Scrisoare deschisă de la Laura Bratosin către C.P. Tăriceanu: „V-ați gândit, domnule președinte, că poate nu dețineți adevărul absolut?”

Nemulțumirile din interiorul filailei ALDE Brașov continuă, liderul formațiunii centrale, Călin Popescu Tăriceanu fiind atacat din toate direcțiile.

După rezoluția transmisă vineri de președintele organizației județene, senatorul Daniel Zamfir, apoi mesajul de aseară, al președintelui organizației municipale, Miklos Gantz, acum a venit rândul vicepreședintelui ALDE municipiul Brașov, Laura Bratosin, să îi atragă atenția lui Tăriceanu că, din punctul ei de vedere, atitudinea liderului de partid nu ar fi tocmai de „fair play” față de cei aflați la conducerea filialei Brașov atunci când ia decizii politice în numele tuturor.

Astfel, Bratosin a trimis în urmă cu câteva minute o scrisoare deschisă către Tăriceanu, care, de altfel, s-a aflat azi la Brașov, pentru a se întâlni cu câțiva membrii ALDE Brașov, într-un bar (deși ALDE Brașov are sediu în „buricul târgului”, pe str. Mureșenilor 14), fără a solicita prezența tocmai a celor aflați la conducerea organizației județene și municipale.

Redăm integral această scrisoare deschisă:

Stimate domnule președinte Călin Popescu Tăriceanu

În calitate de vicepreședinte BPM al ALDE Brașov, doresc să vă comunic următoarele:

În anul 2016 am venit în partidul ALDE din PNL unde aveam funcția de Președinte al Organizației Județene de Femei, cu speranța și credința că voi reuși să reunesc oameni cu spirit și gândire liberală cu care să continui construirea unei organizații municipale ALDE Brașov puternică. Am construit, am luptat și am clădit din nimic o filială puternică și care la alegerile parlamentare din 2016, municipiul Brașov a obținut 8.000 de voturi din cele 12.600 obținute de ALDE pentru Senatul României.

M-am implicat și am luptat așa cum o face un liberal care crede în idealurile și convingerile partidului. Nu am contabilizat și nu am numărat orele de muncă, nopțile nedormite, pentru a reuși să construim și să consolidăm la Brașov o organizație puternică. În loc de sprijin, susținere sau implicare, am avut de luptat de două ori mai mult cu cei pe care astăzi îi promovați.

Domnule președinte, vă scriu în numele celor câteva sute de membrii ai organizației municipale ALDE Brașov, a cărui deziderat „adevărații liberali sunt în ALDE” i-a mânat în lupta politică și care ni s-au alăturat crezând în valorile liberale adevărate.

Vă mai amintiți, domnule președinte, CREZUL LIBERAL?

Liberalul este un om liber şi generos. El luptă împotriva oricărei asupriri şi se jertfeşte pentru întărirea credinţei strămoşeşti, consolidarea şi fericirea Patriei sale. Liberalul este om de onoare şi de cuvânt. El judecă orice situaţie în lumina adevărului, iar convingerile sale le împărtăşeşte tuturor, fără ascunzişuri. Liberalul este omul faptelor şi al gândurilor curate. El preţuieşte deopotrivă sănătatea trupească şi sănătatea sufletească”.

Se pare că l-ati uitat….

Pentru noi, domnule președinte, acesta a fost scopul care ne-a mânat în bătălia politică.

V-am înțeles, domnule președinte, atunci când l-ați impus pe domnul Borza la Brașov, l-am făcut deputat, mai țineți minte, domnule președinte? Dumneavoastră l-ați exclus din ALDE, la nici 3 luni de mandat, pentru trădare în favoarea lui Ponta. Apoi l-ați numit pe Daniel Chițoiu, care în cele 10 luni de mandat, a fost o singură dată la Brașov. A venit apoi Stelian Fedorca – nici el nu a fost suficient de bun, așa încât l-ați înlocuit cu Daniel Zamfir. Acum nici el nu mai este bun….

Vă rugăm, domnule președinte, lăsați partidul liberal să fie liberal și să-și aleagă singur președintele. Să dea greș pe mâna lui și nu cu numiri de la București. Dar nici acest lucru nu doriți să-l faceți, având în vedere că s-au organizat alegeri statutare, Adunarea Generală a membrilor din municipiul Brașov, alegeri care au fost anulate printr-o adresă nesemnată a Secretariatului General al ALDE.

V-ați gândit, domnule președinte, că poate nu dețineți adevărul absolut?

V-ați găndit că nu ați întrebat niciodată membrii ALDE ce-și doresc?

Ați ascultat, domnule președinte, părerea celor care muncesc și aduc voturi pentru partid?

Se pare că nu și nici nu vă interesează…

Vicepreședinte ALDE Municipiul Brașov,

Laura Ioana Bratosin

citiți și