Politic

Subprefectul PSD cere ANI să clarifice dacă primarul Allen Coliban este incompatibil

Subprefectul PSD cere ANI să clarifice dacă primarul Allen Coliban este incompatibil.

Preşedintele organizaţiei municipale Braşov a PSD, subprefectul Lucian Pătraşcu, a solicitat, miercuri, Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) să clarifice „cu prioritate” situaţia în care se află primarul USR al municipiului Braşov, Allen Coliban, care ar fi în incompatibilitate pentru că ar fi deţinut, în acelaşi timp, funcţia de decident local şi calitatea de membru fondator al Asociaţiei Scotch Club, în prezent FC Braşov – Steagul Renaşte.
Subprefectul PSD cere ANI să clarifice dacă primarul Allen Coliban este incompatibil. „Braşovenii trebuie să ştie dacă primarul Braşovului este sau nu incompatibil. Domnule Coliban, nu puteţi băga gunoiul sub preş la infinit! Nu vă puteţi ascunde de adevăr! Faceţi public rezultatul auditului intern! Nu mai tergiversaţi lucrurile pe care le-aţi făcut prin tot felul de tertipuri! Până şi instanţele de judecată vă resping cererile formulate de anulare a raportului Camerei de Conturi, raport care stabileşte clar că există nereguli în ceea ce priveşte finanţarea clubului de fotbal F.C. Braşov”, a declarat subprefectul Lucian Pătraşcu, citat într-un comunicat.
Potrivit acestuia, chiar „serviciul intern de audit al Primăriei Braşov admite în documente oficiale că este necesară o analiză cu privire la «Respectarea regimului general aplicabil conflictului de interese pentru aleşii locali»”.
„Concluzia serviciului de audit este următoarea: «echipa de audit opinează că este necesară o analiză cu privire la respectarea prevederilor art. 228 – Regimul general aplicabil conflictului de interese pentru aleşii locali, din OUG nr.57/2019 – privind Codul Administrativ, având în vedere faptul că domnul Allen Coliban este Primarul Municipiului Braşov, membru fondator al Asociaţiei Clubul Sportiv Scotch Club Braşov (în prezent Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte) şi reprezentant al membrului asociat – Municipiul Braşov în cadrul aceleiaşi asociaţii»”, a susţinut subprefectul PSD.
Tribunalul Braşov a respins, în 20 aprilie, cererea formulată de primarul Allen Coliban, în numele municipiului Braşov, de a anula Raportul Curţii de Conturi, care a stabilit că ar fi existat mai multe nereguli în ce priveşte finanţarea FC Braşov de la bugetul local.
Comentând decizia, Coliban a declarat că o parte din finanţarea de la bugetul local acordată FC Braşov a fost recuperată, fiind vorba de cheltuielile salariale, în sumă de 112.000 de lei, însă a subliniat că acestea nu ar fi „cheltuieli ilegale”, ci doar „neeligibile spre a fi plătite de la bugetul local”.
Subprefectul PSD cere ANI să clarifice dacă primarul Allen Coliban este incompatibil. Ulterior comunicării Raportului Camerei de Conturi Braşov, anul trecut, în septembrie, Allen Coliban a solicitat modificarea Statului Asociaţiei Scotch Club pentru a renunţa la calitatea de membru în structurile administrative ale acesteia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button