Politic

Știri pozitive de peste 280 de milioane de lei / PSD e campion la acest capitol / Ce s-ar fi putut construi cu acești bani proveniți de la bugetul de stat…

Știri pozitive de peste 280 de milioane de lei.

Potrivit unei analize realizate de Libertatea, folosind datele Autorității Electorale Permanente (AEP), PSD și PNL, partidele aflate la guvernare, au plătit peste 257 de milioane de lei (aproape 52 de milioane de euro) pentru știri pozitive în mass-media în ultimii trei ani. Conform sursei citate, cu un milion mai mult decât a costat construcția Spitalului „Dăruiește viața”, destinat copiilor bolnavi de cancer. Banii pentru unitatea medicală au fost donați de către firme și diverse persoane.

Beneficiarii reali, site-urile care au avut contracte cu partidele, nu sunt prezentați de partide, iar articolele n-au fost marcate ca publicitate politică.

Știri pozitive de peste 280 de milioane de lei

În 2021, suma plătită de toate partidele pentru presă a fost de 62 de milioane de lei. În 2022, valoarea a crescut la peste 100 de milioane de lei. Apoi, în 2023, partidele au dat pentru presă și propagandă 120 de milioane de lei. Așadar, 282 de milioane de lei.

În total, partidele au dat în 2023 pentru presă și propagandă 120 de milioane de lei.

Conform sursei citate, lider este PSD, care a plătit din subvenția încasată de la bugetul de stat, bani publici, peste 57 de milioane de lei (11,5 milioane de euro) pentru a-și cosmetiza imaginea. PNL este pe poziția a doua, cu 46,2 milioane de lei (9,4 milioane de euro). În ceea ce privește USR, de la un milion de lei în 2021, a ajuns la 5,2 milioane de lei în 2022 și a atins vârful anul trecut – 14,3 milioane de lei. Cei mai mulți bani au fost folosiți pentru campanii pe Facebook. AUR a cheltuit la capitolul presă și propagandă 2 milioane de lei anul trecut.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button