Politic

SONDAJ. AUR, în cădere; PNL, în urcare; PSD, la conducere! Detalii…

  • sondaj_3.jpg
 

Sondajul INSCOP realizat în perioada 2-7 martie, în plină invazie a Rusiei în Ucraina, arată o scădere a partidului AUR în opțiunile electoratului, care a pierdut 3,5% procente față de luna precedentă. Acesta a picat de la 22,4% la 18,9% și a coborât de pe locul 2, pe 3, după PSD și PNL.

PSD conduce în clasamentul intenției de vot cu 32%, PNL având 19,9%. USR stagnează, înregistrând 10,8% din opțiuni.

AUR fusese 8 luni pe plus, în perioada iunie 2021 – februarie 2022. 

După maximul de 36,6% atins în octombrie 2021, PSD a scăzut constant, pierzând în total 4,6%. Este exact perioada în care partidul lui Marcel Ciolacu se află la guvernare.

Creșterea spectaculoasă a PNL (3,3% într-o lună) e generată de activitatea recentă intensă a președintelui Klaus Iohannis și a premierului Nicolae Ciucă, foarte vizibili pe fondul războiului din Ucraina și care beneficiază de asocierea cu repere de credibilitate precum NATO și UE, a explicat Remus Ștefureac, directorul INSCOP.

„Scăderea ușoară a AUR poate fi explicată prin dispariția formațiunii din prim-plan-ul atenției publice, dublată de acuzații care au fost aduse de mass-media și de adversarii politici privind atitudini pro-ruse ale unor membri sau persoane asociate acestui partid. Nu știm în acest moment dacă efectele războiului din Ucraina asupra intenției de vot sunt temporare, datorate contextului emoțional, sau ele se vor adânci”, a mai explicat Ștefureac pe contul său de Facebook.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button