Politic

Social-democrații brașoveni și-au anunțat prioritățile pentru acest an

 

Președintele PSD Brașov, Constantin Niță, secretarul general al organizației județene, Marius Dunca, și consilierul local Răzvan Popa au prezentat ieri, într-o conferință de presă, proiectele de infrastructură pe care le vor susține  în 2015.
Prioritatea numărul unu a social-democraților brașoveni este Aeroportul Internațional Brașov, Constantin Niță anunțând că pentru acest proiect relația cu administrația județeană va fi asigurată de Marius Dunca. „În primul rând, vrem să vedem dacă noii vicepreședinți ai Consiliului Județean sunt interesați de acest proiect, pentru că în ultimele luni nu s-a mai întâmplat nimic. Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, este în continuare interesat să susțină acest obiectiv de investiții, însă trebuie să știm dacă și administrația județeană dorește acest lucru”, a afirmat liderul social-democraților brașoveni.
Niță a amintit și de proiectul stadionului municipal: „Brașovul trebuie să se regăsească pe harta stadioanelor noi din România, pentru a putea găzdui competiții de nivel european”.

Un nou drum național?
La rândul său, pe lângă proiectul Aeroportului Internațional Brașov pentru care speră să obțină susținerea tuturor politicienilor locali, Marius Dunca a anunțat că anul acesta va face demersuri pentru transformarea DJ 104 L (Bunești-Viscri) în drum național. „În acest mod, lucrările de reabilitare a acestui drum de interes turistic, estimate la aproape cinci milioane de euro, ar beneficia de finanțare de la bugetul de stat”, a argumentat el. Tot anul acesta, a mai spus social-democratul, vor începe și reparațiile capitale la drumul național Moieciu de Jos – Moieciu de Sus, investiția estimată la apoximativ patru milioane de euro. În schimb, secretatul general al PSD Brașov a afirmat că în 2015 la DN 1S (Șercaia-Hoghiz) s-ar putea efectua doar lucrări de întreținere.
De altfel, potrivit unui răspuns ce ne-a fost transmis anul trecut de CNANDR, la DN 1S, în 2014, au fost executate lucrări de întreținere curentă și periodică. Astfel, la partea carosabilă au fost realizate plombări pe o suprafață de 10.350 metri pătrați și s-au turnat covoare asfaltice pe două segmente, din localitățile Cuciulata și Fântâna. „Pentru reparațiile capitale la acest drum ar fi nevoie de aproximativ 24 de milioane de euro”, a mai spus Dunca. 
O listă de priorități a prezentat și Răzvan Popa: „Vom susține în continuare construirea celor 200 de locuințe sociale, realizarea pasajului de la Micșunica și preluarea de la Guvernul României a platformei Rulmentul. De asemenea, consilierii locali ai PSD vor face demersuri pentru înființarea unei policlinici sociale în incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice din Noua și amenajarea unui spațiu pentru Liceul cu Program Sportiv”. Pe de altă parte, Răzvan Popa a afirmat că va propune ca în cadrul Primăriei să funcționeze un serviciu de specialitate pentru gestionarea activităților de învătământ.     (R.C.)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button