Politic

Sindicatul Europol – despre presiunile la care sunt supuși polițiștii în cazul protestelor transportatorilor și fermierilor: „JOS LABELE de pe structurile MAI”

Sindicatul Europol – despre presiunile la care sunt supuși polițiștii în cazul protestelor transportatorilor și fermierilor.

„Zilele acestea am ajuns din nou într-una dintre cele mai penibile situații ca instituție”, a precizat Sindicatul Europol.

Sindicatul Europol: „Premisele unui nou 10 august”

Într-un comunicat, Sindicatul Europol a relatat: „Coaliției de guvernământ îi este frică de democrație și folosește polițiștii și jandarmii să intimideze cetățenii. În cazul de față, fermierii și transportatorii. Sunt momente care ne aduc aminte de pandemie, cu ordonanțele militare ILEGALE și cu armata scoasă pe străzi, tot la intimidare. Din păcate, după acțiunile dispuse de ministrul Predoiu și secretarul de stat Despescu, sunt create premisele unui nou «10 august»”.

„Da, ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii. Să le blocăm accesul pe drumurile publice, să îi oprim ca nu cumva să ajungă în fața Guvernului, să-și exercite dreptul de a manifesta, prevăzut de art. 39 din Constituție. De ce facem referire tocmai la Constituție? Pentru că polițiștii și jandarmii, la începutul carierei, JURĂ să apere Constituția, chiar cu prețul vieții!”, a punctat Sindicatul Europol.

Sindicatul Europol – acuze grave la adresa șefilor din MAI

În continuare, s-a menționat: „Față de mii de polițiști s-a pus presiune în aceste zile să facă ORICE pentru a bloca fermierii pe drumurile publice. Și când spunem ORICE, ne referim inclusiv la situațiile în care le-au cerut să plaseze autospecialele perpendicular pe sensurile de deplasare de pe drumul public pentru ca protestatarii să nu poată să înainteze. Li s-a cerut polițiștilor să culeagă informații din orice sursă ca mai apoi să folosească orice canale pentru a-i bloca”.

„Evident, toate aceste demersuri sub «îndrumările» amenințătoare ale unor șefi, slugi ale oamenilor politici, de regulă «împuterniciți» sau «desemnați» care nu cârâie în fața ordinelor venite din partea celor care ocupă funcții politice, respectiv Predoiu, secretarul de stat Despescu sau șeful Poliției Române, care ocupă tot o funcție politică, fiind numit de ministrul de interne în funcție”, s-a mai specificat în comunicat.

Sindicatul Europol: „Nu vă sacrificați pentru guvernanți”

Sindicatul Europol a mai subliniat în comunicat: „Le cerem polițiștilor/jandarmilor să refuze dispozițiile/ordinele ilegale și să nu facă compromisuri pentru a salva clasa politică și guvernanții de contactul cu realitatea din țară. Nu vă sacrificați pentru guvernanții care nu au dat doi bani pe drepturile voastre, chiar de curând, când s-a pus problema aplicării legii salarizării. Pentru cetățenii care critică și condamnă polițiștii pe care îi văd în stradă, să știți că nu sunt ei de vină, ci șefii lor care îi obligă la aceste gesturi. Iar celor care ne conduc le spunem JOS LABELE de pe structurile MAI. Poliția și Jandarmeria sunt în slujba cetățenilor, nu a celor care azi ocupă vremelnic funcții politice de conducere în instituțiile statului!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button