Politic

Senatorul PNL BRAȘOV Daniel Zamfir le-a pus gând rău IFN-urilor, recuperatorilor și societăților de leasing

 

Cel care s-a luptat cu băncile, ca inițiator al Legii dării în plată, senatorul PNL de Brașov Daniel Zamfir a anunțat că împreună cu avocatul Piperea a depus la Parlament trei proiecte de legi, prin care se limitează puterea IFN-urilor (instituții financiare nebancare). Milioane de români achită dobânzi halucinante iar mulți dintre ei sunt executați silit de IFN-uri, care beneficiază de o legislație foarte favorabilă. 

Parlamentarul a fost sprijinit de 90 de parlamentari de la aproape toate partidele politice în acest demers, după cum a anunțat. Unica formațiune care a refuzat să semneze proiectul de lege ce limitează puterea IFN-urilor este USR, susține deputatul.

Senatorul a făcut anunțul pe pagina sa de facebook. Redăm integral notificarea: „După bănci, a venit rândul IFN-urilor, a recuperatorilor și al societăților de leasing!

Oameni buni, așa cum v-am spus încă de la adoptarea Legii dării în plată, mă angajez, împreună cu prof. Piperea, să continuăm să apărăm consumatorul de abuzul de putere economică al comercianților. Săptămâna trecută am depus la Parlament trei proiecte de legi, care vor fi dezbătute în regim de urgență începând cu luna septembrie și care vor viza următoarele aspecte:

1. Limităm dobânda penalizatoare a IFN-urilor ca să nu se mai ajungă la sumele aberante pe care le au de plătit, în final, împrumutații;

2. Dăm posibilitatea celor care au fost executați să poată răscumpăra creanța de la recuperatori, plătind dublul sumei cu care aceasta a fost achiziționată de colectorul de creanțe;

3.Introducem principiul dării în plata și la contractele de leasing financiar, în sensul că după predarea bunului și achitarea sumelor reprezentând ratele neachitate și dobânzile aferente, contractul poate fi reziliat, utilizatorul nemaiavând nici o obligație de plată;

E important să știți că sunt alaturi de mine 90 de parlamentari (!!!), persoane importante, cu greutate, de la toate partidele politice, mai puțin cei de la USR, care au refuzat să semneze, considerând că sunt legi anti-democratice”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button