Politic

SCANDALUL CU IMNUL ȚINUTULUI SECUIESC. Și Viorica Dăncilă a intervenit! ÎNTREBARE pentru Tanczos Barna…

  • dancila_41.jpg
Iată că și Viorica Dăncilă, fost premier PSD al României și o apropiată a lui „Daddy” Liviu Dragnea, și-a expus punctul de vedere în chestiunea cu imnul Ținutului Secuiesc cântat de hocheiștii secui din reprezentativa României (și de la Corona Brașov) la Mondialele din Slovenia.
 
Ea a precizat că „decăderea patriotică a clasei politice va adânci România în criza pe care oricum o traversează pe fondul situației generale”, apoi l-a luat în vizor pe Tanczos Barna, ministrul UDMR al Mediului, dar l-a „atacat” și pe Marcel Ciolacu, actualul șef al PSD-ului.
 
„Sunt stupefiată de faptul că în acest moment poate exista în Guvernul României un ministru care tratează cu o lejeritate nepermisă o problemă foarte delicată, precum autonomia ținutului secuiesc. Dumnealui nu realizează că a insultat românii prin faptul că validează existența ținutului secuiesc prin alăturarea simbolului statal reprezentat de imn, ortografiat cu majuscule în postarea de pe Facebook.

Cât despre exprimarea «comunitatea majoritară» în referire la cetățenii români din țara lor… no comment, domnule ministru!

Nu trebuie să ne mire faptul că un ministru sfidează în această manieră constituția și cetățenii români și nimeni nu ia atitudine pentru a sancționa aceste lucruri.

Toate aceste derapaje au fost posibile pe fondul lipsei de responsabilitate a oamenilor politici aflați în poziții cheie în statul român.

L-aș întreba pe Tanczos Barna cum a soluționat și dacă au fost trași la răspundere, pe durata mandatului său ca președinte al Federației Române de Hochei, cazul singurului sportiv român din Naționala de hochei, în anul 2012, care a fost umilit, batjocorit și bătut, de 1 Decembrie, la Miercurea Ciuc, în vestiar, de către toți coechipierii săi maghiari, pentru că le-a atras atenția că sunt români.

În problema ținutului secuiesc am semnalat, încă din 2020, iresponsabilitatea lui Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, care a permis adoptarea tacită a autonomiei zonei respective, afectarea gravă a integrității teritoriale a României.

Mișcarea autonomistă a fost realizată cu complicitatea lui Marcel Ciolacu, acest lucru dând, pe bună dreptate, speranțe comunității maghiare că autonomia este mai aproape ca oricând de înfăptuire.

De aceea, nu este de mirare că populația din zonă își cântă imnul, că ministrul Tanczos Barna, prezent în tribune la meciul de hochei, nu a avut nici o reacție, iar ministrul Sportului, Novak, a tratat problema la «și altele».

Să spunem lucrurilor pe nume: toate aceste acțiuni sunt de înaltă trădare, pun în pericol existența și integritatea teritorială a României.

Am un respect egal pentru toți cetățenii României, indiferent de etnie, și îmi doresc să trăiască într-o țară puternică la nivel european și regional”, a comentat Viorica Vasilica Dăncilă

CITEȘTE ȘI: SCANDALUL CU IMNUL ȚINUTULUI SECUIESC. UDMR, „out” de la guvernare?!…

SCANDALUL CU IMNUL ȚINUTULUI SECUIESC. Noi păreri PRO și CONTRA…

„NU au cântat imnul Ținutului Secuiesc în locul imnului României”! Ministrul Sporturilor, referindu-se la hocheiștii secui care au reprezentat țara noastră la Mondiale…

UPDATE. Ministru în Guvernul României, în GALERIA Ungariei! Hocheiști „tricolori” – și de la CORONA BRAȘOV – au cântat imnul Ținutului Secuiesc! / Declarația lui Tanczos Barna


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button