Politic

S-a terminat renumărarea voturilor la Brașov. Concluzia…

S-a terminat renumărarea voturilor la Brașov

Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) Brașov a anunțat rezultatele renumărării voturilor la secțiile 31 și 169. Reamintim că, potrivit deciziei de ieri a BECM, contestația depusă de USR, prin Allen Coliban, a fost admisă în parte (detalii aici).

Renumărare voturi la secția 31
A fost finalizată renumărarea voturilor pentru Consiliul Local la secția 31, rezultatul fiind identic cu cel consemnat în procesul verbal din noaptea alegerilor.

Această numărătoare s-a efectuat la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 – Brașov, unde, pe lângă membrii biroului au fost prezenții membrii secției de votare și reprezentanți ai partidelor.

Neconcordanța semnalată în sesizarea depusă la BECM a fost un rezultat al diferenței dintre procesul verbal înregistrat electronic pe tabletă (care inversase voturile între cele două formațiuni politice) și procesul fizic (care conținea datele corecte) prezentat la BECM.

La momentul predării procesului fizic, în dimineața zilei de 10 iunie, membrii BECM constatând această neconcordanță, au dat o hotărâre privind efectuarea de corecții ale datelor din procesul verbal privind consemnarea rezultatelor votării, astfel că voturile au fost înregistrate corect, 134 voturi pentru Alianța Uniți pentru Brașov (AUB), respectiv 32 de voturi pentru Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)” .

De asemenea, s-a încheiat și verificarea voturilor de la secția 169.

Renumărare voturi la secția 169
A fost finalizată renumărarea voturilor pentru primar, Consiliul Local, președinte Consiliul Județean, Consiliul Județean la secția 169, rezultatul fiind identic cu cel consemnat în procesul verbal din noaptea alegerilor.

Această numărătoare s-a efectuat la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 – Brașov, unde, pe lângă membrii biroului au fost prezenții membrii secției de votare și reprezentanți ai partidelor.
Neconcordanța semnalată în sesizarea depusă la BECM a fost un rezultat al unei erori materiale în procesul verbal cu privire la voturile anulate.
În urma renumărării voturilor anulate au rezultat următoarele:

  • Pentru funcția de primar – 853 de voturi anulate;
  • Pentru funcția de consilier local – 853 de voturi anulate;
  • Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean – 859 de voturi anulate;
  • Pentru funcția de consilier județean – 855 de voturi anulate.
    În aceste condiții, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 – Brașov a hotărât îndreptarea erorii materiale înscrise în Procesele-verbale privind consemnarea de către Secția nr. 169 a rezultatelor votării, pentru alegerile locale, referitor la buletinele anulate.

Numărul de voturi exprimate la secția 169 nu a fost modificat (erau corect numărate, corect înregistrate în procesele verbale)”, a precizat purtătorul de cuvânt al BECM Brașov, Sorin Toarcea.

Citiți și:

Irineu Darău (USR): Frauda e sistemică: hoților / incompetenților, opriți-vă!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
ron
1 luna în urmă

Corect!
Prostia masei de oameni este confirmată.Si a găsit Scripcaru prostii, bravo lui.

Back to top button