Politic

„România 3.0”, a fostului colonel SRI Dumitru Dragomir – conferință regională la Brașov

 

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, fondator al Inițiativei Civice „România 3.0” s-a aflat sâmbătă la Brașov, unde s-a desfășurat Conferința regională a acestei mișcări, cu participarea membrilor și simparizanților din județele Brașov, Covasna. Argeș și Harghita.

Cel mai important punct pe agenda de discuții s-a referit la adoptarea unei decizii cu privire la implicarea politică a România 3.0.

„Știu că asta deranjează și va afecta statul paralel. Avem deja informații că se încearcă «provocarea», «capcanarea» și murdărirea conducerii România 3.0. Că se caută febril oameni care să scrie ceva, orice, cu privire la mine sau la conducerea Inițiativei”, a afirmat Daniel Dragomir.

Printre deciziile adoptate la reuniunea de la Brașov se numără următoarele:

– Romania 3.0 va rămâne o asociație civică, dar va promova obiective politice.
– Va prezenta liste proprii de candidați la alegerile europarlamentare.

– Se va accentua organizarea filialelor județene.
– În interiorul Inițiativei se va promova democrația participativă directă, printr-o aplicație online, astfel încât „fiecare decizie importanta, fiecare candidat, fiecare initiativa majora va fi pusa la dispozitie transparent si fiecare membru va avea un cuvant sau un click de spus”.

La inițiativa amintită au aderat unii politicieni, foști politicieni, oameni de afaceri, mai ales dintre cei care se consideră victime ale „statului paralel” sau afirmă că luptă cu acesta, precum deputatul PSD Liviu Pleșoianu, Andrei Chiliman, fost primar al Sectorului 1 al Capitalei, Mircia Gutău, primarul municipiului Rm. Vâlcea, Tudor Pendiuc, fost primar al Piteștiului, Sorin Strutinsky, apropiat al fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, Aristotel Căncescu, fost președinte al Consiliului Județean Brașov.

În „manifestul” Inițiativei Civice „România 3.0” se afirmă că „a fost creat un stat paralel străin de orice aspirație națională, ce are ca ideal stăpânirea prin inocularea fricii și a abuzului de putere (…). Țara ne-a fost arestată. Noi toți suntem arestați de o putere ascunsă, ilegitimă și abuzivă care, recurgând la subversiune, șantaj, amenințări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituție și de legile țării. Această putere este străină de interesul național: este o putere coruptă, formată din oameni și grupuri de interese din sfera instituțiilor de forță și subordonată presiunilor externe”.

Printre direcțiile de acțiune propuse de „România 3.0” se numără obligația de a se organiza referendum în cazul oricărei decizii majore care privește suveranitatea și independența României, revizuirea Constituției, un nou pachet legislativ privind siguranța națională, o reformă amplă și radicală a serviciilor de informații, o lege „intransigentă” a răspunderii magistraților, protejarea și întărirea capitalului românesc prin stoparea tratamentului preferențial acordat capitalului străin și a abuzurilor împotriva capitalului autohton ș.a.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button