Politic

Reprezentantii firmei P&P SRL isi bat joc de municipalitate!

  • logomytex.png
 

Andreea TANASOIU
Parcarile amenajate din banii publici in orasul Brasov urmeaza sa fie administrate de municipalitate prin serviciile de specialitate. Initiativa apartine primarului George Scripcaru care a sustinut ieri, in sedinta extraordinara a plenului Consiliului Local Brasov, ca propunerea a fost determinata de modul defectuos in care societatea P&P SRL administreaza parcarile.
Vedem cu totii, cum apare un loc disponibil, apare si o tabla pe care sta scris «parcare cu plata». Cei mai multi il injura pe primar pentru acest lucru si nu este normal. De exemplu, stim cu totii ca atunci cand mergeam pe strada Uranus parcam masina si intram in noroi pana la genunchi. Acel loc, ca si multe altele, nu se preteaza la a fi parcare , a spus Scripcaru. La randul sau, consilierul local PD Sorin Grigorescu a apreciat ca reclamatia administrativa formulata de firma P&P SRL impotriva HCL nr. 251/2005, prin care s-a aprobat noul Regulament de parcare este o bataie de joc . Grigorescu a mai spus: Am vazut aceasta reclamatie si pot spune ca traim in vremuri nebune! Cineva care are pete, ca un dalmatian, se indreapta impotriva Primariei. Reprezentantii firmei isi bat joc de municipalitate. In contractul cu P&P SRL noi avem o clauza penala, respectiv daca nu s-a platit timp de 45 de zile redeventa se reziliaza de drept contractul. De exemplu, sunt perioade cand plata se face cu o intarziere de 90 de zile. Cei de la P&P SRL nu au facut investitii, ci doar au incasat bani. Asa ca eu voi cere conducerii Primariei ca prin compartimentele de specialitate sa efectueze o analiza tehnica, juridica si economica privind contractul de concesiune a parcarilor si cum a fost el dus la indeplinire si care a fost beneficiul municipiului .
P&P SRL a incasat 4,84 miliarde de lei in doar cinci luni
Reprezentantii municipalitatii fac in aceste zile un control financiar la societatea P&P SRL. Actuala administratie publica locala a mostenit contractul cu P&P SRL, care ar mai fi valabil, teoretic, inca 7 ani, actul fiind incheiat in 2002, pentru 10 ani. Potrivit declaratiilor sefului Directiei Tehnice din Primaria Brasov, Attila Radnoti, societatea amintita administreaza in Brasov un numar de aproximativ 2.000 de locuri de parcare, fata de 2.500 cate au fost initial. La Directia Fiscala Brasov, pe lista de plati privind revedenta P&P in perioada 1 ianuarie-15 iunie a acestui an figureaza ca la bugetul local s-au virat 968 de milioane lei. In conformitate cu contractul de concesiune, P&P SRL vireaza anual 20% din incasari municipalitatii, avand termene trimestriale. Cu alte cuvinte, potrivit datelor oferite la Finante, societatea a incasat in cinci luni si jumatate 4,84 miliarde de lei. Daca intarzie, atunci se percep penalitati de 0,3% pe zi din suma datorata. Trebuie stiut ca din suma aferenta cotei de 20% sunt scazute abonamentele gratuite si despagubirile, respectiv contraventiile.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button