Politic

REPER a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare

REPER a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare

Partidul REPER – Reînnoim Proiectul European al României a depus la Biroul Electoral Județean Brașov, candidaturile pentru alegerile parlamentare.

Lista REPER este deschisă la Camera Deputaților de senatorul Cosmin-Marian Poteraș, inginer, fost cadru didactic universitar cu o experiență de peste 13 de ani în domeniul IT, 10 ani în mediul universitar, respectiv 4 ani în Parlamentul României. La Senat, lista este deschisă de Adrian Ionescu, inginer, MBA, consultant în domeniul dezvoltării internaționale, fiind specializat în implementarea reformelor și elaborarea politicilor publice privind aspectele de guvernanță, administrative și fiscale ale democratizării și descentralizării.

REPER va fi la alegerile parlamentare pe buletinul de vot în toate județele țării și în Diaspora, cu o echipă de profesioniști care înțeleg că politica se face pentru oameni și printre oameni. La Brașov, listele vor fi deschise de colegii mei, Cosmin Poteraș, inginer IT, la Camera Deputaților și Adrian Ionescu, consultant în domeniul dezvoltării internaționale la Națiunile Unite, la Senat. Ei sunt doar doi dintre profesioniștii cu cariere solide, recunoscuți la nivel național și internațional pentru proiectele lor civice sau pentru cele din mediul privat, care candidează din partea REPER la alegerile din 1 decembrie. Am foarte mare încredere în ei și în toată echipa de la Brașov”, a declarat Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER.

Candidez pentru Senatul României cu convingerea fermă că integritatea și onestitatea trebuie să stea la baza oricărei acțiuni publice. Cred în meritocrație, în profesionalism și în faptul că interesul comunității trebuie să primeze în fața celui personal. Voi susține politici care să accelereze dezvoltarea economică, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii și creșterea competitivității – mai ales prin și pentru IMM-uri, precum și eficientizarea și consolidarea capacității administrative în autoritățile și instituțiile publice. Motorul dezvoltării este sectorul privat iar sectorul public – zvelt și eficient – trebuie să îl sprijine și să îi creeze condițiile pentru a se desfășura. Una dintre bogățiile Brașovului o reprezintă diversitatea comunităților și voi milita pentru incluziune și pentru respectarea drepturilor fiecăruia. Doresc ca fiecare locuitor al județului nostru să se simtă prețuit, respectat, reprezentat și susținut”, a declarat Adrian Ionescu.

„Îmi propun să duc mai departe activitatea mea din Parlament și să folosesc experiența acumulată în acest mandat în sprijinul brașovenilor în particular și al tuturor românilor în general. Alături de colegii mei din partidul REPER vrem să oferim României o alternativă politică serioasă, una pe care să n-o putem numi răul cel mai mic ci binele de care avem cu toții nevoie. Oamenii, societatea, sunt prioritatățile noastre. Pentru asta am pornit pe calea politicii și pentru asta vom munci în Parlamentul României”, a declarat Cosmin Poteraș.

Lista REPER pentru Camera Deputaților

Cosmin Poteraș, de profesie inginer software, a lucrat în domeniul IT timp de 13 ani anterior intrării în politică, perioadă în care a colaborat cu companii din SUA, Germania, Marea Britanie și România. În paralel a fost asistent universitar la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova. A intrat în politică în 2019, iar în 2020 a devenit senator. În mandatul său, a fost membru al Cosmisiei pentru muncă, familie și protecție socială, secretar al Comisiei pentru învățământ, membru al Comisiei juridice precum și secretar al Comisiei de anchetă privind abuzurile din DGASPC. Cosmin Poteraș s-a concentrat pe legislația referitoare la educație și cea referitoare la protecția socială, în special cea referitoare la persoanele cu dizabilități.

Laura Cornea este de profesie asistent medical generalist și în paralel, artist vizual, membru afiliat la Uniunea Artiștilor Plastici din România, licențiată în arte-vizuale cu numeroase expoziții naționale și internaționale. Pentru ea, cultura este un pilon esențial în dezvoltarea societății, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural fiind o datorie a noastră în beneficiul generațiilor viitoare.
Implicarea directă în domeniul sănătății și-a manifestat-o prin numeroase activități de voluntariat în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. Laura militează pentru îmbunătățirea serviciilor medicale precum și a condițiilor în care își desfășoară activitatea asistenții medicali și cadrele auxiliare.

Constantin Petre, de profesie economist, a lucrat în domeniul contabilității. Din anul 1990 este expert contabil, iar din anul 1994 lucrează exclusiv cu mediul privat, colaborând cu firme din industrie, comerț, construcții, transporturi, servicii alături de care a experimentat atât trecerea la economia de piață cât și adaptarea la exigențele integrării României în piața europeană.
A activat de asemenea ca expert contabil judiciar în litigii comerciale și civile.

Antonia Cojocaru, de profesie inginer de mediu, lucrează în domeniul automotive de 10 ani, in paralel având o activitate civică intensă și axată cu precădere pe protectia mediului și pe drepturile și educația femeilor din România. Antonia crede cu tărie că reforma statului este posibilă și consideră că doar implicandu-ne activ în comunitățile noastre, fiecare dintre noi, putem schimba ceva în bine.

Constantin Bărbulescu, licențiat în management, își desfășoară activitatea profesională în cadrul Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov, ca regizor tehnic, cu referințe foarte bune de la colegi și colaboratori. Crede în armonia comunității, motiv pentru care voluntariază în cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov. Constantin este o persoană implicată, ancorată și dedicată nevoilor societății.

Lista REPER pentru Senat

Adrian Ionescu a consiliat și gestionat programe pentru Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Europa de Est și Asia Centrală (Uzbekistan, Moldova, Ucraina, Macedonia de Nord), precum și în Africa (Tunisia, RD Congo și Republica Centrafricană). Anterior a lucrat ca director al Inițiativei de guvernare locală (LGI) pentru Open Society Institute și a fost lector asociat la Central European University. Este membru al consiliului de administrație al Institutului Repere pentru Democrație.

Elena–Corina Coman, iconograf, o persoană cu dizabilitate fizică din fragedă copilărie, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă Tiberiu Brediceanu, afirmându-se prin expoziții de pictură  și lansarea unui volum de poezii. Elena a depășit barierele de care s-a lovit de-a lungul vieții și a decis să intre în politică și să lupte pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și pentru aprecierea acestora ca parte integrantă și valoroasă a societății.

Programul politic al REPER, care conține propuneri şi măsuri pentru fiecare categorie socio-profesională, poate fi consultat accesând: https://partidulreper.ro/wp-content/uploads/2024/10/platforma_program_reper.pdf


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button