Politic

Reacţia lui Năstase, după criticile lui Iliescu

 

Fostul premier, Adrian Năstase, a comentat modalitatea de desfășurare a alegerilor interne, în PSD, pentru desemnarea următorului președinte al partidului. Reacţia lui vine după ce președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, se declara nemulțumit de faptul că următorul lider al social democraților va fi ales de către toți membrii partidului, sistemul amintindu-i de Nicolae Ceaușescu.

„Alegerile la PSD se vor face pe o formula modernă, utilizată de Partidul Socialist Francez şi de Partidul Muncii din Israel. Nu cred însă ca este suficient timp pentru pregătirea lor în această modalitate”, a scris Năstase pe blogul său.

Întrebat cum vede modalitatea de alegere a președintelui PSD la viitorul congres, din octombrie, Iliescu a răspuns vineri: „Sistemul acesta… Ceaușescu încercase cândva să facă un fel de recensământ național. Ca toți să voteze, de la oraș și sat pentru tovarășul Ceaușescu. Deci nu știu cum anume practic, tehnic se face așa ceva. De aceea se convoacă congrese pentru că delegații vin cu un mandat din partea membrilor și deliberează“. Iliescu a mai spus că nu va susține pe nimeni pentru funcția de președinte, la alegerile PSD.

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns criticilor lui Ion Iliescu, spund că nu ştie ce voia Nicolae Ceauşescu, pentru că „nu l-a cunoscut foarte bine“.

Citiţi şi:

Update. Dragnea și-a anunțat candidatura la președinția PSD


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button