Politic

Raport de audit: Persoane decedate au primit indemnizație de handicap, la Brașov

Persoane care erau decedate au primit indemnizație de handicap, în municipiul Brașov. Se arată în raportul de audit financiar pe care mytex.ro l-a făcut public AICI.

Iată ce scrie în raport:

„Plăți fără bază legală de natura prestațiilor sociale (indemnizație de handicap) pentru persoane care la data efecturăii plăților erau decedate (Direcția de Asistență Socială). Valoarea estimativă a abaterii este de 129.318 lei, reprezentând plăți fără bază legală efectuate către beneficiari decedați, din care suma de 22.860 (aferentă plăților efectuate în perioada 01.01 – 31.05.2022) nu influențează situațiile financiare întocmite la data de 31 decembrie 2021”.

Potrivit raportului, „cauza abaterii o constituie nesolicitarea de la Direcția Județeană Comunitară de Evidență a Persoanelor Brașov (entitate organizată în subordinea Consiliului Județean Brașov) a bazei de date cu persoanele din municipiul Brașov decedate, precum și nerespectarea procedurii operaționale PO 26-5, prin neverificarea listei persoanelor decedate primită de la SPCLEP Brașov”.

Consecințele economico-financiare ale abaterii de la legalitate și regularitate o reprezintă prejudicierea bugetului local prin plata indemnizației de handicap către persoane decedate.

VEZI ȘI:

Curtea de Conturi, nereguli descoperite la Primăria Brașov / Valoarea abaterilor constatate de auditori depășește 29 de milioane de lei (Document)

Pătrașcu (PSD): „Solicit demisia primarului Coliban” / Află motivul


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
8 luni în urmă

[…] Raport de audit: Persoane decedate au primit indemnizație de handicap, la Brașov 22 septembrie 2022 […]

Back to top button