Politic

Primarul Coliban zice că a dat PSD-ul în judecată! Subiectul finanțării FC BRAȘOV face valuri în continuare…

Primarul Allen Coliban (USR) a replicat în cazul acuzelor aduse de PSD Brașov pe tema finanțării echipei de fotbal „galben-negre” care activează în Liga 2 și a controlului efectuat de Curtea de Conturi – BRAȘOV. Primarul Coliban, „responsabil pentru PREJUDICIUL de 3,5 milioane de lei”! O nouă ACUZĂ a PSD-istului Lucian Pătrașcu… 

„Au fost ședințe în Consiliul Local pentru aprobarea finanțării, dincolo de acest lucru există raportul anual al Curții de Conturi. Este absolut normal și ne ajută și pe noi să avem o verificare pe legalitate. În controlul de anul acesta, una dintre măsuri a fost să constituim o comisie care să analizeze felul în care s-au făcut decontările și cheltuială cu cheltuială, să avem analiza și să recuperăm eventuale sume. Este vorba despre un raport pe modul în care s-au făcut cheltuielile de anul trecut. Nu este vorba despre un prejudiciu de 3,5 milioane, motiv pentru care am și înaintat acțiuni pentru calomnie împotriva celor din PSD care și-au permis astfel de afirmații. 3,5 milioane de lei a fost suma totală alocată prin hotărâre de Consiliu Local în baza Legii 69 care permite finanțarea programelor de performanță”, a declarat Coliban pentru www.impact.ro.

Privitor la raportul Curții de Conturi, primarul Brașovului a relatat: „Discuțiile cu Curtea de Conturi au fost în analiza atât a cadrului acordării acestei finanțări cât și a încadrării legale a anumitor tipuri de cheltuieli. Ni s-a spus în analiză, în cele două luni cât a stat Curtea de Conturi în control, că nu ar fi trebuit să le dăm birouri sau 5 calculatoare și că ar trebui să recuperăm niște prejudicii. Vorbeam de sume de câteva mii de lei, în nici un caz nu discutăm că finanțarea este ilegală sau despre suma totală ca fiind un prejudiciu. Prima măsură a fost să ajustăm cadrul astfel încât să îl completăm cu un ghid, a fost și aprobat de Consiliul Local. A rămas să luăm toate cheltuielile la rând, să vedem dacă este ceva ce nu trebuia cheltuit din banul public”.

Președinte la FC Brașov, în sezonul trecut, a fost Ioan Mărginean, despre care media sportivă vehiculează că ar conduce, acum, „din umbră” Universitatea Cluj.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button