Politic

Preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa CSAT: „Brigada 2 Infanterie Rovine va prelua rolul de brigadă multinaţională”

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în această după-amiază, la finalul şedinţei CSAT, că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a propus ca Brigada 2 Infanterie Rovine să preia rolul de brigadă multinaţională, în urma măsurilor convenite la Summitul NATO din Varşovia. Brigada va funcţiona la Craiova, acolo unde de altfel aceasta are şi sediul. „MApN a decis care unitate din România se va constitui în această brigadă. Brigada II Infanterie Rovine va prelua rolul de brigadă multinaţională. Brigada are sediul în Craiova şi acolo va funcţiona şi bridaga multinaţională”, a spus şeful statului. De altfel, o altă temă abordată în cadrul CSAT a constituit-o planul de acţiune pentru implementarea deciziilor de la Summitul NATO de la Varşovia. Planul a fost prezentat în CSAT, dar acesta nu este „comunicabil”.

O altă temă de pe ordinea de zi a fost cea legată de sistemul de sănătate. Preşedintele a afirmat că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a prezentat situaţia din acest domeniu. „Ministrul ne-a informat că s-au făcut paşi foarte importanţi în zona clarificării legislative, a reglementărilor, inclusiv pentru biocide, în zona investiţiilor necesare pentru infrastructură”, a spus şeful statului. În acest context, Klaus Iohannis a arătat că mai este foarte mult de lucru pentru a implementa legislaţia şi pentru a ajunge efectiv la investiţia propriu-zisă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button