Politic

Premierul Dacian Cioloş a lansat Platforma „România 100”

 

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, în această seară, pe pagina sa de socializare, că propune lansarea unei platforme, „România 100”, prin care doreşte ca cetăţenii să recâştige încrederea în România şi în ei înşişi. 

„În 2018, România va celebra centenarul Marii Uniri. 100 de ani au însemnat cicluri dramatice, de la totalitarism către democrație, de la războaie și crize profunde la integrarea în NATO și Uniunea Europeană. Dacă vrem ca România să crească, avem nevoie de o reformă profundă a statului. Avem nevoie de o reîmprospătare profundă a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, să ni le asumăm dincolo de angajamente politice și cicluri electorale. De aceea, vă propun Platforma #Romania100 – România la 100 de ani – 10 principii ale unei guvernări pentru cetățeni, însoțite de un portofoliu de proiecte naționale care cred că ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor. O platformă pentru a ne recâștiga încrederea în România și în noi înșine”, a scris şeful Guvernului.

În opinia sa, un proiect de guvernare după alegerile din 11 decembrie 2016 ar trebui „dezvoltat în baza unor principii asumate public, susținute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizațiile societății civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem că această schimbare e necesară”.

Cu acest prilej, primul ministru a reiterat ideea că nu va candida la alegeri şi că nu se va implica politic pe durata acestui mandat, iar Executivul va rămâne unul independent.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button