Politic

Premierul Cîțu, după tragedia de la „Matei Balș”: „Ieșiți din birou și făceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă”

 

Premierul Florin Cîțu a criticat astăzi (după incendiul de la Institutul „Matei Balț” – în urma căruia și-au pierdut viața cinci pacienți internați cu COVID-19) lipsa investițiilor din sănătate și faptul că cea mai mare parte a bugetului merge spre salarii și sporuri. El i-a avertizat pe angajații din instituțiile de control din sectorul sanitar că trebuie să iasă din birouri și să-și facă treaba, în caz contrar vor fi concediați.

„Transmit condoleanțe familiilor îndoiliate! Am fost în permanent contact cu instituțiile implicate, Raed Arafat m-a contactat imediat după confirmarea incendiului. Pacienții au fost mutați imediat în alte spitale, la 6.37 toți pacienții (n.r. supraviețuitori) erau deja transferați la alte spitale. Le mulțumesc managerilor de la aceste spitale. Am cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele pentru a stabiliza situația. Cred că intervenția a fost eficientă și rapidă. Metehnele sistemului de sănătate au fost prezente și azi. Deși au fost alocate resurse importante, 6,1% din PIB anul trecut, doar puțini au mers spre investiții. Nu putem să mergem așa mai departe. Nu putem cheltui 95% din resurse pentru salarii și sporuri, e nevoie de mai multe investiții pentru a evita asemenea tragedii. Există o echipă complexă pe care am constituit-o la Corpul de control care va prezenta un raport final. Avem un raport preliminar.
S-a întâmplat și anul trecut și pare că nu am învățat nimic.
Așa nu mai merge! Le spun angajaților din administrație, Ministerul Sănătății, inspecțiile de control ale Ministerului Sănătății, Direcțiilor de Sănătate: Ieșiți din birouri și făceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă!
E momentul ca fiecare angajat din sectorul public să-și facă treaba”, a declarat premierul – VIDEO AICI.

VEZI ȘI:

CAZUL „MATEI BALȘ”. Ce spune președintele Klaus Iohannis după al doilea incendiu care omoară pacienți în spitale, în ultimele 3 luni

TRAGEDIE cu REPETIȚIE! Cinci pacienți decedați, patru carbonizați, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din București


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button