Politic

Plătim să murim

 

Știți câte parale fac viețile noastre pentru unii – cel puțin – din cei ce ne-au condus? Da, e suficient să aduci în discuție starea sistemului sanitar din România sau situația majorității pensionarilor pentru a răspunde corect la întrebare: între zero și două parale. Dar iată și un alt argument.

În 13 noiembrie 2014, mai-marii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale au semnat procesul-verbal de predare-preluare a tronsonului de autostradă Sibiu-Orăștie. A doua zi, premierul de atunci, Victor Ponta, candidat la prezidențiale, și ministrul de atunci al Transporturilor, Ioan Rus, au și purces la ceremonia de inaugurare. Deh, era campanie electorală și trebuia bifată „încă o realizare”… Premierul n-a rămas prea mult în zonă, deoarece „avea și alt program”, după cum a motivat dl. Rus, care le-a mai spus ziariștilor că dl. Ponta a apucat, totuși, să constate că „se poate circula în siguranță”. Cât de în siguranță, s-a dovedit ulterior, o porțiune din acel tronson sfârșind prin a fi închisă și necesitând reconstruirea.

Iată că acum s-a probat o chestiune de care mulți dintre noi ne temeam de câte ori circulam pe acolo: că viețile noastre au fost puse în pericol din prima zi, de la inaugurare. Corpul de control al actualului ministru al Transporturilor a descoperit că în 10 noiembrie 2014 – vasăzică înainte cu doar trei zile înainte de semnarea procesului verbal de predare-reluare – o comisie nominalizată de mai-marii CNADNR a verificat stadiul lucrărilor și a evidențiat, în scris, că o porțiune de autostradă „prezintă crăpături și fisuri multiple cauzate de alunecarea terenului, drept pentru care solicităm realizarea unor studii geotehnice, urmând ca pe baza acestora proiectantul să dea o soluție de remediere”. Acest raport s-a adăugat numeroaselor note de constatare întocmite de firma ce monitoriza execuția lucrării, note ce afirmau, la fel, că treaba nu-i în regulă. Ce-a făcut ștăbimea din CNADNR, ce-au făcut ministrul de atunci al Transporturilor și premierul de la acea vreme, chiar văzînd cu ochii lor fisurile? Au inaugurat și-au dat drumul circulației, că urmau alegerile!  

Nu sunt specialist în Drept, dar dacă mă întrebați pe mine, fapta lor se cheamă tentativă de crimă cu premeditare. Și ar trebui să răspundă penal pentru asta!

În natură, parazitul are atâta inteligență genetică încât să nu-și omoare gazda, pentru că altfel va muri și el. Statul român, însă, este – prin cei care-l conduc – un parazit fără acest dram de inteligență. El vrea să-și omoare „gazda” care-i asigură supraviețuirea, adică oamenii din banii cărora funcționează instituțiile. Practic, plătim ca să murim! Întreb a nu știu câta oară: ce stat e ăsta?  


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare