Politic

Pasaj auto pentru locuitorii de peste linie din Bartolomeu

Pasaj auto pentru locuitorii de peste linie din Bartolomeu. Subprefectul Lucian Pătraşcu (PSD) spune că brașovenii din cartierele Avantgarden, Bartolomeu și Stupini au nevoie de pasaj auto la intersecția străzilor Lungă, Calea Făgărașului și Stadionului. Pătrașcu afirmă că locuitorii acestor cartiere i-au semnalat că sunt nevoiţi, la orele de vârf, să stea blocați în trafic nepermis de mult în zona intersecţiei menționate .Politicianul nu a ratat prilejul de a-l ataca pe primarul Allen Coliban (USR). „Aglomerația din trafic a devenit o obișnuință în zona respectivă și măsurile care să corecteze această stare de fapt se lasă așteptate. E momentul ca primarul Coliban să ia măsuri, să conștientizeze că administrarea unui oraș înseamnă asumare, muncă și implicare, nu doar sloganuri politicianiste ieftine și campanii de imagine”.

Subprefectul a detaliat situația. „Intersecţia străzilor Lungă, Stadionului şi Calea Făgăraşului, una dintre puţinele căi de acces din şi spre aceste cartiere, de fiecare dată când bariera este pusă din cauza traficului feroviar, este blocată. Uneori cozile se întind pe kilometri întregi pe Calea Făgăraşului. Mii de autoturisme stau zilnic blocate în această zonă. Acest sens giratoriu, chiar dacă este prevăzut cu semafor, nu eficientizează mai deloc traficul auto. Acolo este nevoie de un pasaj auto. Un pasaj care să faciliteze circulaţia autoturismelor fără ca acestea să fie obligate să piardă minute bune la trecerea de cale ferată. Un pasaj care ar lega printr-o arteră de circulaţie fără barieră şi sens giratoriu cartierele Avantgarden, Bartolomeu şi Stupini de restul oraşului”.

Problemă veche, fără soluție

Pasaj auto pentru locuitorii de peste linie din Bartolomeu. Municipalitatea spune că aglomeraţia în trafic din această zonă este o problemă veche de mulţi ani şi, cel puţin până acum, nu s-a găsit o soluţie. „De-a lungul timpului au fost analizate mai multe variante pentru a rezolva problema traversării căii ferate care desparte Bartolomeu Nord de oraş. Din păcate, vorbim şi de o zonă istorică, avem în apropiere biserica Bartolomeu, un monument istoric. În acest moment, odată cu dezvoltarea proiectului de modernizare şi extindere a străzii Institutului, acel proiect conţine şi un pasaj suprateran de traversare a căii ferate, ceea ce ar facilita trecerea pentru cetăţenii care locuiesc în Bartolomeu Nord”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, citat de Radio România Brașov FM.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Contaranul asta al lui vilighei sa dea sfaturi la el in Soldovia, nu aici. Sobolanii rosii nimic nu au facut, niciodata, doar tunuri si pomeni pentru asistati.

Back to top button