Politic

OFICIAL: SUA nu confirmă sau infirmă prezenţa unor arme nucleare

 

Scandalul legat de presupusul transfer al armelor nucleare din Turcia în România nu s-a terminat. După ce autoritățile române au infirmat orice legătură a țării noastre cu armele nucleare, și autoritățile americane au făcut precizări importante. Departamentul Apărării din SUA arată că politica SUA este să nu confirme sau să infirme prezenţa sau absenţa armelor în niciun loc, din motive de securitate. Precizarea a fost făcută de locotenent-comandorul Patrick Evans de la departamentul de comunicare al Pentagonului, la solicitarea Mediafax. Motivarea acestei lipse de informări: nevoia de a proteja sistemul de ameninţări teroriste.

Amintim că ieri, două surse citate de site-ul EurActiv.com au spus că Statele Unite ar fi început mutarea armelor nucleare amplasate în Turcia spre România, pe fondul înrăutăţirii relaţiilor dintre americani și turci. Ministerul Afacerilor Externe şi ministrul Apărării au respins informaţiile. Și fostul ministu de Externe Cristian Diaconescu a declarat, tot ieri, că legislaţia internă interzice importul şi tranzitarea unei arme nucleare pe teritoriul naţional.

Deputatul Ovidiu Raeţchi a cerut întrunirea Comisiei de apărare. „Nu este intenţia mea aceea de a face presupuneri asupra resorturilor care au condus la apariţia acestei informaţii în spaţiul public, dar România trebuie să infirme ferm, inclusiv la nivelul Parlamentului această dezinformare. Suntem în faţa unui scenariu de tip hollywoodian, dar care poate aduce prejudicii serioase securităţii naţionale a României”, a spus deputatul PNL, conform Mediafax.

Citiți și:

UPDATE. E interzis prin lege tranzitarea unei arme nucleare pe teritoriul României

Ministrul Apărării neagă mutarea arsenalului nuclear din Turcia în România!

Neoficial: Bombe nucleare din Turcia, mutate în România!?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button