Politic

O BRAȘOVEANCĂ este consilier al prim-ministrului

  • mara-mares_7.jpg
 

Prim-ministrul Nicolae Ciucă îl depăşeşte pe predecesorul său la numărul de consilieri de stat şi onorifici. Florin Cîțu avea 16, Ciucă are 24, din care 10 sunt păstraţi de la actualul preşedinte PNL, dar pe listă apar şi persoane care i-au consiliat pe premierii Mihai Tudose, Viorica Dăncilă sau Ludovic Orban, arată „Libertatea”.
Din Braşov, figurează Mara Mareş (29 de ani) – foto 2, deputat de la 24 de ani, angajată în funcţia de „consilier de stat”. În Guvern a intrat pe 16 februarie 2021, cu aceeași funcție, în Guvernul Cîţu.
Mara Mareş a fost numită consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului după ce a doua candidatură pentru un post de parlamentar s-a dovedit un eşec, arată sursa citată. Mara Mareş fusese deputat în Parlamentul României în legislatura 2016-2020. La momentul alegerii, avea 24 de ani şi era unul dintre cei mai tineri deputaţi români. Până la intrarea în Parlament, Mareş a lucrat la mai multe ONG-uri şi s-a ocupat de studii: a absolvit Studii Europene şi Internaţionale la Kings College din Londra şi un masterat în Politici Publice Europene la University College din Londra. Debutul său în politică a fost pus pe seama susţinerii financiare a familiei, susţineau jurnaliştii de la Jurnalul. Consilier judeţean şi fost preşedinte PDL (apoi PNL) Făgăraş, Ioan Mareş este un important cultivator de cartofi, de unde şi apelativul „prinţesa cartofului” după care a devenit cunoscută fiica lui. În 2017, după doar un an în Parlamentul României, Mara Mareş a fost aleasă, cu scandal, şefa organizaţiei de tineret a PNL. În pregătirea Congresului PNL de anul trecut, Mara Mareş s-a remarcat prin postări elogioase la adresa candidatului pe care îl susţinea, Florin Cîţu. Pe lângă politică, Mara Mareş scria în CV-ul său de pe site-ul Camerei Deputaţilor că este posesoare de centura neagră la karate şi că deţine titlul de campioană naţională a României (2007). Mara Mareş avea atunci 15 ani.

Citiți mai multe despre „armata” de consilieri pe care o are generalul Ciucă aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] – vezi PressOne. A continuat cunoscuta jurnalistă, care l-a acuzat și pe Nicolae Ciucă, prim-ministru, de faptul că lucrarea sa de doctorat a fost […]

Back to top button