Politic

Mișa de la Finanțe e „dăștept”: salariile cresc cu doi lei, nu cu trei, cât a zis Iohannis

 

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a explicat ieri, cu ajutorul unui retroproiector, după ședința de Guvern în care s-au adoptat măsurile experimentului social marca PSD, că președintele Iohannis a greșit atunci când a calculat că salariile vor crește cu doar 3 lei.

„Transferul contribuțiilor e prevăzută (corect: „prevăzut” – n.n.)  în programul de guvernare, aprobat în Parlament (fals! programul de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile parlamentare nu prevede așa ceva – n.n.). În 2018 vom avea un impozit de 10% pe venit, contribuții la salariat de 35%. 15% din contribuțiile salariatului sunt transferate la angajator, iar de la angajator vor fi transferate 20% în 2018. În total, se realizează o scădere de 2,25%”. Dincolo de unele inexactități (de pildă, PSD a crescut contribuțiile sociale în sarcina angajatului la 37,25%, de la 16,5%) calculul făcut de ministrul de Finanțe la retroproiector arată că înainte de aplicarea ordonanței, la un salariu brut de 3.200 de lei, salariul net este de 2.244 de lei. De la 1 ianuarie 2018, salariul brut va urca (cel puțin la bugetari) la 3.840 de lei, iar salariul net va fi de 2.246 de lei. Diferență: plus doi lei!

Cât despre ce se va întâmpla cu acei angajați cărora angajatorii privați nu le vor crește salariile brute cu cât vrea Guvernul (angajatori pe care nici dl. Mișa, nici dl. Tudose, nici dl. Dragnea nu-i pot obliga în acest sens), inteligentul ministru al Finanțelor n-a scos un diftong!    


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button