Politic

Ministrul Culturii îşi va da demisia

 

Ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, urmează să îşi dea demisia. Decizia vine pe fondul scandalului de la Opera Naţională, din ultima vreme. Amintim că până acum ministrul Muncii şi ministrul Fondurilor Europene şi-au dat demisia din guvernul Cioloş.

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a schimbat în ultimele săptămâni patru directori ai Operei: George Călin, Tiberiu Soare, Vlad Conta şi din nou George Călin. Mai multe spectacole de săptămâna trecută de la Operă au fost anulate. În acest scandal sunt două tabere: o parte a corpului de balet al Operei Naţionale care l-a susţinut pe coregraful Johan Kobborg şi, pe de altă parte, angajaţii români ai Operei care îl susţin pe dirijorii Tiberiu Soare şi Vasile Conta la conducerea Operei. Mai mulţi balerini români au cerut alungarea artiştilor străini de la Opera Naţională, în ciuda faptului că aceştia erau performanţi. Alinei Cojocaru şi lui Johan Kobborg li s-a interzis accesul în Opera Naţională.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button