Politic

„Ministerul Anti-Autostrăzi”

 

Moţiunea simplă „Ministerul Transporturilor sub PSD este Ministerul Anti-Autostrăzi”, depusă astăzi în Camera Deputaţilor, susţine că ministrul Lucian Şova „a făcut praf” toate proiectele mari de infrastructură ale României şi este depăşit de funcţia pe care o ocupă. „Domnule ministru al Transporturilor Lucian Şova, aţi afirmat recent în şedinţa Comisiei pentru Transporturi că atunci «când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari şi vor pleca multinaţionalele». Este o afirmaţie incredibilă. Un ministru al Transporturilor ar trebui să fie un campion al infrastructurii. Un susţinător al autostrăzilor. Dvs., din contră, sunteţi un veritabil ministru Anti-Autostrăzi. Pentru dvs., lipsa autostrăzilor e în regulă pentru că românii rămân cu salarii mici. Asta este logica PSD privind infrastructura, asta explică de ce nu avem nici drumuri moderne, dar nici salarii decente pentru români. Mandatul dvs. este un şir de declaraţii sfidătoare, de gafe, de nerealizări, blocaje şi decizii dezastruoase. Domnule ministru, aţi făcut praf toate proiectele mari de infrastructură ale României în mandatul dumneavoastră, începând cu autostrăzile care ar trebui să treacă Carpaţii!”, se precizează în textul moţiunii, care a fost semnată de USR, PMP şi neafiliaţi.

Semnatarii susţin că PSD a reziliat contractul pentru realizarea studiilor geotehnice la autostrada Târgu Mureş-Iaşi, iar în ceea ce priveşte autostrada Sibiu-Piteşti, „totul este blocat de incompetenţa” cu care Lucian Şova conduce ministerul. „Cea de-a treia trecere montană, cea de pe Valea Prahovei, între Comarnic şi Braşov, este deja subiect de haz de necaz pentru români după atâtea tentative nereuşite”, se subliniază în textul moţiunii. Semnatarii menţionează că, pe lângă „autostrăzile prin munţi”, şi celelalte proiecte şi dosare grele ale infrastructurii „merg la fel de dezastruos”.

Citiți și:

Update: „Nu avem nici un contract cu Banca Mondială pentru autostrada Comarnic-BRAȘOV”

Autostrada Comarnic-BRAȘOV s-ar face mai repede fără Banca Mondială

Update. Autostrada Comarnic-BRAȘOV e „indezirabilă”: ar fugi multinaționalele

Autostrada Comarnic-BRAŞOV NU se mai face cu Banca Mondială


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare