Politic

Mihai Sturzu: „Am pierdut voturile pentru că tinerii cred că suntem comuniști. Ne cerem scuze pentru mineriadele din ’90 și pentru faptul că regele nu a fost primit în țară”

 

Brașoveanul Mihai Sturzu, candidat la funcția de vicepreședinte, a urcat pe scena evenimentului și a cerut tuturor membrilor PSD să ceară scuze tinerilor, care îi consideră niște comuniști, pentru mineriada din 1990 și pentru că PSD nu și-a exprimat o poziție cu privire la exploatarea cu cianuri de la Roșia Montană.

„În ultima perioadă s-a tot vorbit despre PSD, că PSD e îmbătrânit, dar a venit vremea să spunem adevărul. În noiembrie 2014 mut mai mulți tineri au votat candidatul PSD decât în 2009. Sunt dator să vă spun ce cred tineri din PSD dar și din afara partidului. Anul trecut nu am pierdut voturile tinerilor din România din cauza TSD. Am pierdut voturile pentru că tinerii cred că suntem comuniști. Eu am aflat că sunt comunist, bine accept. Am fost și șoim al patriei și pionier. Oameni buni, comunismul este cea mai profundă, 50 de ani de comunism nu se șterg cu buretele. PSD-ul a construit un zid între noi și oameni. Am căutat să aflu de ce ne spun tinerii că suntem comuniști. Ceea ce acești tineri acuză despre noi, e un stil învechit de a face lucrurile, e felul nostru de a spune că noi nu greșim, ba am greșit de multe ori. Am apreciat astăzi un gest, trebuie să avem curaj să spunem că nu am fost perfecți. Trebuie să le cerem tinerilor din România. Ne cerem scuze pentru mineriadele din ’90 și pentru faptul că regele nu a fost primit în țară. Hai să le spunem dacă noi suntem cu exploatarea cu cianuri la Roșia Montană sau pentru mediu. Mai am două întrebări. Facem autostrada Comarnic-Brașov sau nu?”, a explicat Mihai Sturzu.

Totodată, Gabriela Vrânceanu Firea a mulțumit celor 25 de organizații care i-au acordat încrederea necesară pentru a candida la postul de vicepreședinte, dar și organizației de femei a PSD, într-un discurs halucinant în care a dorit să își exprime bucuria cu privire la faptul că femeile nasc și nu bărbații.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a decis ca femeile să nască copii, prunci și nu bărbatul. Femeile în politică trebuie să fie un exemplu de decență, de comunicare. Eu cred foarte mult în dumneavoastră, dar și în ceea de spunea Ghandhi, «În lume sunt două feluri de oameni, oamenii care muncesc și cei care profită de pe urma celor care muncesc». Dragi colegi, hai să fim noi în prima categorie, pentru că nu e atât de mare concurența acolo. Mulțumesc celor 25 de organizații care mi-au acordat încrederea de a mă înscrie în această cursă. Doamne ajută tuturor”, a afirmat Gabriela Firea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button