Politic

Mara Mareș: „Doar împreună putem găsi soluții pentru a stopa exodul creierelor”

 

Tineretul Național Liberal a organizat la București, în perioada 21-23 septembrie, Consiliul organizației de tineret (YEPP) a Partidului Popular European, tema principală fiind „Viitorul mobilității umane: migrație și demografie”. Peste 90 de delegați din 30 de state europene au participat la Consiliul YEPP, evenimentul fiind unul de amploare.

Preşedintele TNL, Mara Mareş, a afirmat că România este cea mai „ovită” ţară din Uniunea Europeană de „exodul creierelor” și că trebuie găsite urgent soluții pentru a remedia această problemă:

„Este o mare bucurie pentru Organizaţia Tineretului Naţional Liberal (TNL) să fie gazda Consiliului YEPP, organizaţia de tineret a PPE, cel mai mare partid din Parlamentul European. Este un semn de recunoaştere, de încredere pe care cei din YEPP ni-l arată venind în România. Acest Consiliu reuneşte 100 de reprezentanţi din 30 de state europene. Vom discuta probleme precum migraţia, migraţia forţei de muncă înalt calificată şi exodul creierelor. România este cea mai lovită ţară de exodul creierelor din Uniunea Europeană. Nu este deloc întâmplător locul unde se discută această temă la nivel european. Colegilor le transmit că numai şi numai împreună putem reuşi, fie că suntem în căutarea unei soluţii la tema pe care o discutăm astăzi, fie că suntem în căutarea unor soluţii pentru alte subiecte care privesc generaţia tânără, nu doar din România, ci din întreaga Europă”, a spus deputatul PNL de Brașov, Mara Mareș.

Prezent la eveniment, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că tinerii trebuie să își clădească cariera „pe muncă, pe dobândirea de competenţă, de onestitate, pe sinceritate în relaţia cu cetăţenii”.

„Avem onoarea de a fi gazda ca partid a unei reuniuni importante pentru PPE. Este reuniunea organizaţiilor de tineret ale partidelor care sunt membre ale PPE. (…) Sunt aici lideri ai organizaţiilor de tineri ai acestor partide care vor avea Europa pe mână peste 10-15-20 de ani. Organizaţia noastră de tineret este implicată în a asigura o bună organizare şi a da mesaje cât se poate de favorabile despre România şi a strânge relaţiile cu organizaţiile partenere din partidele membre ale PPE. Tinerii trebuie să fie serioşi, să caute să-şi clădească cariera pe muncă, pe dobândirea de competenţă, de onestitate, pe sinceritate în relaţia cu cetăţenii, să fie consecvenţi în susţinerea principiilor, valorilor şi obiectivelor pe care şi le asumă. Am venit şi să iau pulsul pentru că lumea este într-o schimbare, care pare o schimbare mai profundă, şi cei ce sunt promotorii schimbării sunt, de cele mai multe ori, oamenii tineri şi caut să înţeleg acest vânt al schimbării, mai ales caut să înţeleg ce aşteaptă tinerii de la noi, cei care conducem astăzi partidele din PPE”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban, la Consiliul Organizaţiei de tineret a PPE. 

 Programul evenimentului a inclus și o dezbatere despre stoparea fenomenului „brain drain”, la care au participat Marian Preda, președinte al Senatului Universității din București, deputatul PNL Dan Vîlceanu și Zsolt Molnar, adjunct al Avocatului Poporului. Sâmbătă, la discuțiile despre migrația pe piața forței de muncă au participat Bogdan Hossu, președintele Confederației „Cartel-Alfa”, președintele UDMR, Kelemen Hunor, și europarlamentarul Siegfried Mureșan.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button