Politic

Macovei: 700 de motive pentru revocarea procurorului general

 

Europarlamentarul Monica Macovei cere din nou revocarea procurorului general Tiberiu Niţu, după ce numele acestuia a apărut într-o anchetă DNA ce viza folosirea abuzivă a coloanelor oficiale.

„Ministrul Justiției are 700 de motive să înceapă procedura de revocare a Procurorului general și președintele Iohannis are 700 motive să îl revoke. Raportul MCV pentru România va fi publicat astăzi și va evalua progresele din activitatea procurorilor. Tiberiu Nițu nu și-a dat încă demisia din funcția de Procuror general.

Potrivit informațiilor apărute în presă, Tiberiu Nițu a beneficiat ilegal de coloană oficială în aproximativ 700 de deplasări. Legea nu-i permite așa ceva, iar buna reputație și integritatea pe care trebuie să le aibă procurorul general au fost definitiv distruse de aceste ilegalități.

Ministrul Justiției are 700 de motive să înceapă procedura de revocare a procurorului general și să trimită propunerea la președintele Iohannis, care are tot 700 motive să îl revoce rapid pe Tiberiu Nițu.

Astăzi, în ziua publicării MCV, mai există un motiv: toți procurorii care au reușit ani de zile să contribuie la un raport MCV pozitiv, prin activitatea lor apreciată de Comisia Europeană, merită să fie reprezentați la vârf de un Procuror general integru, nu de un procuror care bate palma cu politicienii pentru a încălca legea“, arată Monica Macovei într-un comunicat oficial.

Amintim că DNA a arătat că Gabriel Oprea a semnat un protocol ilegal, prin care Tiberiu Niţu, procurorul general al României, urma să beneficieze la rândul lui de coloană oficială, deşi nu avea dreptul.

sursa foto Epoch Times România

Citiţi şi:

Macovei cere demisia procurorului general Tiberiu Nițu. „Este absolut necesară“!

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button