Politic

LOCKDOWN TOTAL. Previziunile lui Cozmin Gușă…

 
Pe contul său de Facebook, analistul PSD-ist Cozmin Gusa a scris un articol de opinie privitor la evoluția pandemiei de coronavirus, alegerile parlamentare din România, programate în data de 6 decembrie, caracterizând și situația actuală a principalelor partide de la noi, dar și „jocul” președintelui Klaus Iohannis. Politicianul a adus în discuție, de asemenea, OMS-ul, și alegerile din SUA, cuprinzând totul într-un buchet… viu colorat.
 
„DE CE CRED CĂ PARLAMENTARELE VOR FI AMÂNATE
 
Ca să pot fi concis, nu o să mai înșir la început epopeea tuturor declarațiilor și intereselor dedicate amânării alegerilor parlamentare, cei care sunteți interesați de subiect sunteți oricum la curent cu ele. O să prezint argumentele obiective și subiective pe care-mi bazez raționamentul.
 
OBIECTIV
 
1. Răspândirea în masă a COVID-ului a devenit un fenomen care nu mai poate fi nici stopat intern, din lipsă de VACCIN, DISCIPLINĂ, CONTROL, și nici nu mai poate fi «coafat» în raportările zilnice în așa măsură încât să liniștească cetățenii, ce-au căpătat un comportament și-o gândire dominată de PSIHOZA FRICII. Este suficient să faceți ca mine, să le ascultați fricile în discuțiile cotidiene de pe străzi sau mijloacele de transport în comun sau să priviți străzile golite din nou la ceas de seară, și-o să vă convingeți de germenii unei iminente ISTERIZĂRI A COMPORTAMENTULUI CIVIC.
 
2. În culisele cancelariilor puterilor lumii sau chiar la nivelul Comisiei Europene se discută deja în mod agregat posibilitatea pentru a se ajunge la un acord de LOCKDOWN TOTAL înainte de finalul acestui an. Planul ar fi ca, înaintea Crăciunului 2020, timp de o lună, statele să fie de acord să implementeze această operațiune destinată BLOCĂRII RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI, care în lipsa vaccinului nu poate fi operată decât prin această procedură de natură să ultralimiteze contactele sociale. Se știe azi că oficializarea propunerii va fi făcută de la nivelul OMS în prima săptămână din noiembrie, imediat după votul din SUA, și-ar viza un interval de lockdown convenit aproximativ să fie declarat în jur de 20 noiembrie și să dureze timp de o lună. Dacă se va proceda așa, e limpede că și alegerile noastre din 6 decembrie devin cvasiimposibil de organizat. Altfel, propunerea ce ia în considerare un calendar determinat și de alegerile din SUA, este nu doar necesară, dar și JUSTĂ, dacă ținem cont de faptul că DECLANȘAREA ARTIFICIALĂ A PANDEMIEI a fost generată acum 1 an tocmai în perspectiva evenimentului electoral american și A VIZAT EXACT INCOMODAREA MAJORĂ A LUI TRUMP DE A OBȚINE AL DOILEA MANDAT!
 
3. Ultimele știri despre vaccin ne zic că va fi fabricat și oferit lumii la finalul anului sau începutul anului viitor, 4 mari companii fiind aproape de finalizare, cu AstraZeneca în pole-position, iar României îi vor fi oferite cca 1,3 milioane de doze din partea Comisiei Europene, cu medicii și persoanele vulnerabile ca primi beneficiari.
 
SUBIECTIV
 
La capitolul acestei abordări despre amânarea parlamentarelor pot nota azi discuțiile, situațiile și interesele din interiorul partidelor politice:
 
PNL
 
LuCOVID și gașca din jurul său își doresc alegeri la termen, însă au 2 probleme majore. Prima este legată de scăderea preconizată în sondaje până-n decembrie, generată fie de proasta guvernare, fie de ofensiva critică a BOR împotriva măsurilor de limitare a prezenței la evenimentele religioase, fie de închiderea domeniului HoReCA, fie de scandalurile grave de tip Baranga sau Manciu, care se vor înmulți oricum în zilele următoare. În același timp, victoria clamată la locale s-a «molozit» sub presiunea ACUZELOR DOVEDITE DE FRAUDARE A ALEGERILOR, deci nu mai poate fi folosită ca «motor» electoral. A doua problemă este legată de dependența de USR-PLUS pentru formarea unei majorități post alegeri, dependență care va fi cu atât mai mare cu cât scorul previzibil azi al PNL va fi doar în jurul a 30%. În plus, se știe deja că pluseriștii «FRANCEZI» (mais oui!) nu-l mai vor premier în noua guvernare pe LuCOVID, propunerea lor adjudecată pentru a fi pusă pe masa lui Iohannis fiind Dacian Cioloș. Pot adăuga aici o cumplită presiune internă la liberali generată de împărțirea locurilor eligibile pe liste, ale cărei semne le putem lesne observa la modul curent.
 
PSD
 
Azi PSD nu are perspective să capete loc în interiorul viitoarei guvernări din decembrie, iar situația economică de facto nu reclamă încă vreo abdicare a lui Iohannis de la decizia sa de a «stârpi pesedismul» de la volanul administrării României. Astfel că, indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare, PSD nu are motive pragmatice să forțeze scrutin la termen. Ba dimpotrivă, cu o zestre consistentă strânsă la locale, deci și cu o conducere de necontestat azi, liderilor din stânga le va conveni scenariul amânării, cu beneficiul așteptării unui context de accedere la guvernare mai favorabil lor, incluzând aici și decăderea guvernării liberale din lunile ce urmează. Problemele cu alcătuirea listelor sunt și aici mari în multe organizații, iar asta alăturată necesității de schimbare a multor conduceri județene, îi vor face pe pesediști să privească răgazul generat de amânare ca pe o oportunitate de organizare internă.
 
USR-PLUS
 
Nici pluseriștii nu sunt pregătiți de parlamentare în asemenea măsură încât să poată spera obiectiv la vreun succes mai mare de 12-15%, ceea ce încă e foarte puțin pentru ambițiile și «comandamentele» lor. Scandalul cu locurile eligibile a izbucnit în forță și la ei, dar ei sunt cel mai vulnerabili la acest gen de agitație internă, tocmai pentru că nu organizarea este motorul lor principal, ci ENTUZIASMUL, ce va diminua substanțial chiar pe fondul certurilor publice ce vor fi focalizate public major, inclusiv cu sprijinul adversarilor.
 
Azi nu mai e cazul să completez lista și cu alte argumente, o vor face probabil și alții. Este limpede însă că tot ce-am scris aici se află deja și pe masa de analiză a celui ce azi este «MAKER-ul» jocului politic de la parlamentare, IOHANNIS, cel care dorește LUCRUL BINE FĂCUT, DAR STRICT PENTRU SINE (!), și se lovește de toate aceste calcule ce-i blochează perspectiva unui beneficiu sigur. El nici nu are la dispoziție suficient timp pentru vectorizarea influențelor ce să-i garanteze victoria, prea multele variabile interne și externe nefiind sub controlul său.
Are la dispoziție însă textul Constituției ce zice așa la Articolul 63, aliniatul 1:
«Camera Deputaților și Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungește de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgență, până la încetarea acestora».
 
Așadar, în aceste zile puteți avea VIZIUNEA LIDERILOR DIN STATUL ROMÂN CU PUTERE DE DECIZIE, CE VOR STA CU PICIOARELE ÎN LIGHEANUL CU APĂ RECE, așa cum îl sfătuiam și eu aseară pe unul dintre ei, excedat de multitudinea problemelor pe care le are de rezolvat într-un interval de timp insuficient…”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare