Politic

Live text. Cioloş dă explicaţii în Senat despre evacuarea postului Antena 3

 

Premierul Dacian Cioloş se află în Senat, unde dă explicaţii parlamentarilor despre ultima acţiune importantă a ANAF. Acesta a spus că ANAF pune în aplicare o decizie definitivă a justiţiei în cazul posturilor de televiziune ale grupului Intact.

Luni se anunţa că sediile posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie eliberate în cinci zile, respectiv până la sfârşitul acestei săptămâni. Inspectorii ANAF au prezentat notificarea de evacuare pentru a pune în executare sentinţa penală din 2014, potrivit căreia statul a intrat în posesia imobilelor.

„Statul român este proprietarul acelor clădiri şi este datoria instituţiilor statului să-şi controleze aceste bunuri, aşa cum ele sunt atribuite prin decizie definitivă a instanţei”, a spus premierul, în plenul Senatului. Acesta a spus că nu e treaba Guvernului stabilirea termenului de evacuare şi nici prelungirea contractelor de închiriere a sediilor în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune.

„Termenul pentru evacuarea voluntară este stipulat de Codul de procedură civilă, nu de ANAF. Este de cinci zile, conform legii şi se aplică tuturor persoanelor juridice pentru evacuare. Nu e o decizie specifică a ANAF, nu sunt în legi termene diferite pentru televiziuni sau alte tipuri de activităţi. Dacă nu ar fi aplicat termenul, ANAF putea fi acuzată de discriminare”, a mai declarat Cioloş.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu crede că acţiunea ANAF în cazul Antena 3 este „un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei şi de anihiliare a presei“.

Şi preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri, că acţiunea ANAF în cazul posturilor de televiziune Intact reprezintă un atentat la adresa libertăţii presei. „ Nu există niciun fel de explicaţie logică pentru care, ieri, funcţionarii ANAF, în sediul unor televiziuni îi legitimau pe cei care muncesc acolo. S-a ajuns în situaţia în care i-au legitimat şi pe cei care ieşeau de la emisiuni, membri unor partide, inclusive un senator al României“, a declarat Dragnea marţi, într-o conferinţă de presă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button