Politic

Legea defăimării a fost adoptată! Ai grijă ce vei posta pe Facebook!

 

Azi, deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat „Legea defăimării“. Legea a fost iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea. La propunerea acestuia s-a mărit cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi. Deputaţii PNL au votat împotriva acestei legi, motivând că este vorba despre cenzură.

„Sunt suficiente prevederi în vigoare, mai ales în Codul Civil, care dau posibilitatea celor care se consideră lezaţi în demnitate să genereze o acţiune la o instanţă competentă, nu era necesară o astfel de supra-reglementare. Mai mult decât atât, această lege, dacă va deveni lege, poate fi intitulată (…) o reglementare a cenzurii pe Facebook, de asemenea, un pumn în gură dat ziariştilor din România”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache, conform Mediafax.

Iniţiativa legislativă urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button