Politic

Lapte și miere, versus minciuni și fiere

 

„Ordonanţa mult discutată, dezbătută, care conţine modificări ale Codului fiscal incluse în programul de guvernare, deci cunoscute demult aceste modificări, aprobate prin Parlament, aduce importante beneficii pentru cetăţeni, cât şi pentru firmele care activează astăzi în România”, a grăit ministrul Finanţelor , Ionuț Mișa, la ședința „istorică” de ieri a Guvernului. „Se reduce impozitul pe venit de la 16% la 10%”; „se reduc contribuțiile sociale de la 39,25% la 37,25%”; „în corelație, este a treia măsură, care vizează transferul contribuţiilor şi sarcinii fiscale a obligaţiilor privind contribuţiile sociale datorate de angajator la angajat, în cazul veniturilor din salarii şi asimilate salariilor. Vreau să menţionez că toate aceste trei măsuri cumulate vor avea ca efect creşterea venitului net al angajatului fără ca angajatorul să plătească mai mulţi bani la bugetul de stat”, a mai zis personajul.

Premierul Mihai Tudose a fost mai ofensiv: „Vă spun care e părerea mea și a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. S-a inflamat după ce Guvernul a anunțat că dorește să introducă niște măsuri foarte ferme în ceea ce privește externalizarea profitului (…). În acest sens s-au inflamat niște multinaționale (…). Am auzit că multe bănci au dat liber angajaților, pentru a protesta. Dacă băncile sunt nervoase eu vă felicit (către ministrul de Finanțe – n.m.). Poate plătesc și impozite”.

Va să zică așa arată realitatea în care se scaldă guvernanții: măsurile fiscale au fost acceptate de sindicate și de patronate, prin aceste măsuri Guvernul revarsă lapte și miere asupra angajaților și angajatorilor, datorită geniului guvernanților vom avea autostrăzi, spitale și multe alte „beneficii”, singurele nemulțumite sunt multinaționalele care nu vor mai putea să-și scoată profiturile din țară fără a fi impozitate, iar protestatarii din stradă nu-s decât angajați ai băncilor, care au primit liber în acest scop, de la angajatori.

Realitatea cu care ne confruntăm noi, ceilalți, cei afectați de măsurile luate de Guvern, este una diferită, plină de minciuni și fiere. De pildă, nicăieri în programul de guvernare nu scrie despre transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, orice ar spune ministrul de Finanțe. S-or fi reducând contribuțiile sociale cu 2%, însă povara fiscală asupra angajatului se dublează. Chestia cu spitalele și autostrăzile pe care le vom avea ca urmare a ordonanței de urgență de ieri e o minciună răsuflată, de care ne-am plictisit demult. Benzina a ajuns la 6 lei litrul. Euro a depășit 4,6 lei la cursul BNR, cea mai mare rată de schimb din ultimii 5 ani. Gazele naturale s-au scumpit, energia electrică s-a scumpit, alimentele s-au scumpit, îmbrăcămintea și încălțămintea – la fel. Și tot n-a înțeles nimeni ce problemă se rezolvă prin „revoluția fiscală” a guvernanților, cine și ce ce beneficii va avea de pe urma ei. Astea îi scot pe oameni în stradă, nu niște șefi de multinaționale!  


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button