Politic

La cafeneau politică, liderii PSD au vorbit despre „viitorul tinerilor în Braşov”

 

Zeci de tineri au participat marţi seara la cafeneaua politică a PSD, eveniment cu tradiţie al Tineretului Social-Democrat (TSD) Braşov. Subiectele discutate au fost „Implicarea tinerilor în politică” şi „Viitorul tinerilor în Braşov”. Invitaţii TSD au fost Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, şi dr. Florin Orţan, preşedintele Organizaţiei Municipale.

Horia Stancu, preşedinte TSD Braşov: A devenit o tradiţie să organizăm astfel de întâlniri. Facem politică, nu îmi este teamă să spun acest lucru. Adică dezbatem chestiunile care ne interesează, de care ne lovim în fiecare zi. De la acest nivel începe implicarea, atunci când vii cu propriul bagaj de cunoştinte şi experienţe şi îl aduci într-o echipă sau într-o discuţie, când nu te mai mulţumeşti să stai pe margine, ci vrei să rezolvi tu ceva pentru societate, în primul rând. Nu avem pretenţia să fim originali, astfel de întâlniri se făceau şi acum 100 de ani, iar tinerii de atunci aveau să devină marii politicieni ai ţării. De ce să nu fim un pic idealişti şi să ne propunem şi noi aşa ceva?”

Acesta este declaraţia unui reprezentant al generaţiei tinere. În continuare vă oferim două discursuri din partea unor PSD-işti cu „greutate” prin poziţiile pe care le ocupă la ora actuală în partid. 

„Fără şcoala nu faceti nimic în viaţă, nu puteţi reuşi, nu puteţi răzbi. Acum, voi concuraţi cu tineri care termină facultatea în Franţa, Olanda… Acolo au  laboratoare performante, beneficiază de o pregătire la care nici nu visam, aşa că va fi dificil, dar nu imposibil să câştigaţi o competiţie cu ei. Partea frumoasă a vieţii este în anii de liceu şi în cei de facultate. Când am susţinut proiectul de diplomă, aşteptam deliberarea juriului şi ne făceam planuri în privinţa perioadei imediat următoare, ne bucuram că am terminat prin susţinerea lucrării, facultatea. A venit un profesor, ne-a adunat pe toţi şi ne-a spus că este păcat că ne bucurăm, pentru că tocmai s-a încheiat cea mai frumoasă perioadă a vieţii”, a rememorat din anii tinereţii Marius Dunca. 

Apoi, a continuat cu mesajul pentru tineri ca viitori politicieni, dacă se poate chiar social-democraţi: „Distraţi-vă în liceu, în facultate, dar şi învăţaţi. Intraţi într-un ONG sau în politică. Vă recomand această a doua variantă pentru că veţi cunoaşte oameni importanţi din judeţul sau din ţara asta. Faceţi-vă relaţii, pe ele veţi construi ceea ce veţi face de acum încolo. Îmbunătăţiţi-vă abiltăţile de comunicare, să aveţi curaj să dezbateţi lucrurile care vă preocupa şi care vă privesc (…) Nu-i lăsaţi pe alţii să vă facă viaţa. Clasa politică a facut mult rău ţării acesteia. Lucrurile trebuie să se schimbe!”

Dr. Florin Orţan a intervenit cu propriul mesaj: „Eu nu am fost membru al unui partid politic până în urmă cu doi ani. PSD este numit de unii ca fiind comunist. Asta la aproape 30 de ani de la Revoluţie. Cu toate astea, când vorbim despre şcoală, vrei gratuitate. La fel şi în Sănătate. Sunt chestiuni ce ţin de stânga, dar nu socotim social-democraţia ca fiind comunism. Trebuie să vină un moment în care să nu ne fie ruşine să spunem ce gândim”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button